Ένας άνδρας από την Αλάσκα έχασε τη ζωή του αφού προσπάθησε να φωτογραφίσει τα μωρά μιας θηλυκής άλκης.

Οι αστυνομικοί της πολιτείας της Αλάσκας δήλωσαν ότι το περιστατικό συνέβη την περασμένη Κυριακή.

Ήθελαν να το φωτογραφίσουν

Ο 70χρονος Dale Chorman φωτογράφος της άγριας φύσης και ένας φίλος του έψαχναν την άλκη και τα δύο νεογέννητα μωρά της όταν δέχτηκαν επίθεση από το ενήλικο ζώο, σύμφωνα με το Associated Press και την Anchorage Daily News.

Ο εκπρόσωπος του Τμήματος Δημόσιας Ασφάλειας της Αλάσκας, Austin McDaniel, δήλωσε ότι ο φίλος τους είδε την άλκη να στέκεται πάνω από τον Chorman, ο οποίος ήταν στο έδαφος.

Οι αστυνομικοί δήλωσαν ότι το ζώο κλώτσησε το θύμα, με αποτέλεσμα να τον σκοτώσει επί τόπου.

Ο φίλος του Chorman δεν ήταν μάρτυρας της επίθεσης, οπότε παραμένει ασαφές πώς ακριβώς πέθανε, σύμφωνα με το AP. Ο δεύτερος άνδρας δεν τραυματίστηκε.

Τι είπε ο γιος του θύματος

Ο γιος του θύματος δήλωσε ότι ο πατέρας του ήταν «πολύ έμπειρος γύρω από την άγρια φύση» και «δεν είχε καμία αφέλεια για τον κίνδυνο της».

«Δεν επρόκειτο για έναν άτυχο ανόητο που δεν καταλάβαινε τον κίνδυνο – πρόκειται για ένα άτομο που βγήκε έξω ψάχνοντας για μια ωραία φωτογραφία, γνωρίζοντας τους κινδύνους, και πιάστηκε σε μια επικίνδυνη στιγμή», έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τα θηλυκά ελάφια γεννούν συνήθως μεταξύ των μέσων Μαΐου και των αρχών Ιουνίου και υπερασπίζονται τα νεογέννητά τους «σθεναρά», σύμφωνα με το Τμήμα Ιχθυολογίας και Θηραμάτων της Αλάσκας. Οι μητέρες διατηρούν μητρικό δεσμό με τα μωρά τους για τον πρώτο χρόνο της ζωής τους.

Η έρευνα για το περιστατικό βρίσκεται σε εξέλιξη, σύμφωνα με τους αστυνομικούς της πολιτείας.