Εχω και συνέχεια για το (προχθεσινό) φιλικό των βετεράνων του Ολυμπιακού με τους αντίστοιχους της Μυκόνου. Οι Ερυθρόλευκοι νίκησαν με σκορ 5-1 σε έναν αγώνα που διεξήχθη προς τιμήν του αξέχαστου Σάββα Θεοδωρίδη. Στο γήπεδο της Νίκαιας, την ιστορική έδρα της Προοδευτικής, η συγκίνηση μεγάλη. Οπως μου είπε συνεργάτης μου, έπειτα από οκτώ χρόνια έπαιξε ποδόσφαιρο και ο Βαγγέλης Βλάχος, με τη Μύκονο ασφαλώς καθώς εκεί είναι προπονητής και διαμένει μόνιμα στο νησί. Ο Βλάχος, που αφήνει πάντα το αποτύπωμά του στον αθλητισμό και ξεχωρίζει σε όποιο πόστο κι αν είναι, μετά τον αγώνα δείπνησε με τους παλαίμαχους του Ολυμπιακού και με την αποστολή της Μυκόνου σε εστιατόριο της Πειραϊκής. Σημειώνω αφενός πως όλα γίνονται με την αρωγή της ΠΑΕ Ολυμπιακός, ενώ απέναντι στον Βλάχο οι πάντες ήταν ιδιαίτερα ζεστοί: ο Γιάννης Γκαϊτατζής που μίλησε, ο Αντώνης Γλύκας ή ο Γιάννης Πολυκανδριώτης.

Τρέλα για εισιτήριο

Προσέξτε τι μου είπε άνθρωπός μου στην Ιταλία. Η τρέλα για την εξασφάλιση ενός εισιτηρίου του τελικού του Κόνφερενς Λιγκ την ερχόμενη εβδομάδα ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τη Φιορεντίνα είναι μεγάλη. Αυτονόητο αυτό.

Ορισμένοι δε, προτιμούν να ζητούν εισιτήριο μέσω άλλης οδού! Τι έκαναν; Απευθύνθηκαν στο ελληνικό προξενείο στη Φλωρεντία αλλά δεν έμαθα αν βρήκαν άκρη. Σχεδόν το αποκλείω…

«Εφυγε» ο Σνέλινγκερ

Μια μυθική μορφή του γερμανικού ποδοσφαίρου, ο Καρλ Χάιντς Σνέλινγκερ, έφυγε τη Δευτέρα από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών. Αριστεροπόδαρος αμυντικός, ίσως ο καλύτερος στον κόσμο στην εποχή του, αγωνίστηκε σε τέσσερα Παγκόσμια Κύπελλα με τη Δ. Γερμανία και συμμετείχε σε ιστορικούς αγώνες.

Οπως ο τελικός του Γουέμπλεϊ το 1966 στον οποίον νίκησε με 4-2 στην παράταση η Αγγλία και ο ημιτελικός του 1970 απέναντι στην Ιταλία, ο οποίος έχει χαρακτηριστεί «ο αγώνας του αιώνα» λόγω των πέντε γκολ που σημειώθηκαν στην παράταση. Στο συγκεκριμένο ματς ο Σνέλινγκερ πέτυχε το μοναδικό του τέρμα με τη φανέλα της Εθνικής ισοφαρίζοντας στο 90′ τους Ιταλούς σε 1-1. Στη συνέχεια όμως η Δ. Γερμανία ηττήθηκε με 4-3. Είχε αγωνιστεί επίσης στα Μουντιάλ του 1958 και του 1962.

Σε εποχή που ήταν δύσκολες οι μεταγραφές στο εξωτερικό, αγωνίστηκε στην Ιταλία με τις Μάντοβα, Ρόμα και Μίλαν και απέκτησε το προσωνύμιο «Carlo i Biondo», ο ξανθός Καρλ. Με τους Ροσονέρι είχε κατακτήσει τον τίτλο στη Serie A το 1968 και την επόμενη χρονιά το Κύπελλο Πρωταθλητριών.

Μεγαλώνει η ελληνική αποστολή

Συνολικά στα 67 μέλη έχει φτάσει η ελληνική αποστολή για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι. Μετά τον Παναγιώτη Γκιώνη, στην επιτραπέζια αντισφαίριση είχαμε άλλες δύο προκρίσεις στην κωπηλασία και τα εισιτήρια ήρθαν από την τελευταία προ-ολυμπιακή ρεγκάτα.

Με την Ελλάδα να κλείνει θέση τόσο σε άνδρες όσο και σε γυναίκες στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών. Ο Αντώνης Παπακωνσταντίνου και ο Πέτρος Γκαϊδατζής στους άνδρες, όπως και η Ζωή Φίτσιου με τη Μιλένα Κοντού στις γυναίκες θα αγωνιστούν για πρώτη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Και για τα δύο πληρώματα η κληρονομιά είναι βαριά, καθώς το ελαφρύ διπλό σκιφ, τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες, είναι από τις πιο πετυχημένες κλάσεις της κωπηλασίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες για τη χώρα μας με τρία μετάλλια. Αυτό που εύχομαι είναι «καλή επιτυχία».

Τίμησαν τον Σωκράτη

Το τελευταίο του παιχνίδι στο «Μπενίτο Βιγιαμαρίν» έπαιξε την περασμένη Κυριακή ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος με τη φανέλα της Μπέτις κόντρα στη Σοσιεδάδ. Ο σύλλογος τον τίμησε πριν από το ματς, ενώ οι συμπαίκτες του έκαναν pasillo αναγνωρίζοντας τη σπουδαία καριέρα του. Επίσης, η ομάδα της Ανδαλουσίας ανέβασε κι ένα πολύ όμορφο βίντεο στα social media από το «αντίο» του Σωκράτη, ο οποίος αποφάσισε να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια. Το τελευταίο ματς της καριέρας του Παπασταθόπουλου προβλέπεται να  είναι την Κυριακή στο «Μπερναμπέου» με τη Ρεάλ.

Η Μαρσέιγ, ο Αλμέιδα και το… φλερτ

Ακόμη ένα δημοσίευμα από τη Γαλλία φέρνει στο προσκήνιο τον Ματίας Αλμέιδα για τη Μαρσέιγ. Μετά το «RCM» και η «Equipe» αναφέρει πως ο προπονητής της ΑΕΚ βρίσκεται στη λίστα των Μασσαλών που αναζητούν τον εκλεκτό για τον πάγκο τους. Η «Equipe» τονίζει βέβαια ότι πρώτος στόχος της Μαρσέιγ εξακολουθεί να είναι ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο, ο οποίος όμως δεν εμφανίζεται θετικός σε αυτό το ενδεχόμενο. Ο Αλμέιδα είναι ένας από τους υποψήφιους, ωστόσο εκτός από το ότι έχει συμβόλαιο ως το 2028 με την Ενωση και ρήτρα στα δέκα εκατ. ευρώ, δύσκολα θα έφευγε τώρα από την ΑΕΚ και μάλιστα για μία ομάδα με πολλά διοικητικά προβλήματα όπως η Μαρσέιγ.

Θέλουν το Κύπελλο

Ανακοίνωση με την οποία απευθύνονται στους παίκτες του Αρη και τους ζητούν να πάρουν το Κύπελλο κόντρα στον Παναθηναϊκό εξέδωσαν οι οργανωμένοι οπαδοί της ομάδας. «Να βγάλετε εγωισμό, να παίξετε με πάθος, να καταθέσετε ψυχή, να ματώσετε μέσα στο γήπεδο», αναφέρεται μεταξύ άλλων και τονίζεται ότι «το Κύπελλο αυτό θα το πάρετε και θα το φέρετε στο τέλος της βραδιάς στο μνημείο του Αλκη και θα το αφήσετε εκεί». Παράλληλα, οι οπαδοί του Αρη καυτηριάζουν το γεγονός πως ο τελικός θα διεξαχθεί χωρίς κόσμο και καλούν τους φίλους της ομάδας σήμερα (19.00) να γεμίσει το Κλ. Βικελίδης στην ανοιχτή προπόνηση και να στείλει μήνυμα ενόψει τελικού.

Δεν ξέχασε τον ΠΑΟΚ ο Μπότο

Τις ευχές του για το πρωτάθλημα του ΠΑΟΚ έστειλε και ο πρώην αθλητικός διευθυντής της ομάδας, Ζοσέ Μπότο. Το πρώην στέλεχος των Ασπρόμαυρων έστειλε τις ευχές του μέσω των social media δείχνοντας πως παρότι έχει αποχωρήσει από τον σύλλογο και μάλιστα χωρίς να θεωρείται επιτυχημένος, διατηρεί ισχυρούς δεσμούς. «Συγχαρητήρια σε όλον τον ΠΑΟΚ. Στους οπαδούς, τους παίκτες, τον προπονητή, σε όλη τη διοίκηση και την ιδιοκτησία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πορτογάλος.