Η πρώτη ελληνική τηλεοπτική παραγωγή που μπήκε στον κατάλογο της δημοφιλούς υπηρεσίας streaming και σημείωσε καινοφανή –για τα εγχώρια δεδομένα- διεθνή επιτυχία βρίσκεται σε γυρίσματα για την τρίτη και τελευταία σεζόν της.

Τι συμβαίνει όμως πίσω από τις κάμερες; Tι αποκαλύπτει και τι σκέφτεται ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης για το «Maestro» αλλά και για τα επαγγελματικά βήματά του την επόμενη ημέρα; Τι σκέφτονται και πώς εισπράττουν την αποδοχή οι ηθοποιοί και οι συντελεστές της σειράς;

Απόψε στις 00:10, το «MEGA Stories» ταξιδεύει από την Αθήνα στην Κέρκυρα κι από εκεί στους Παξούς και τους Αντίπαξους για να ζήσει από κοντά τα γυρίσματα, για λίγες ημέρες, μαζί με τους ήρωες του «Maestro».

Η επίδραση του «Maestro»

Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης υποδέχεται τη Δώρα Αναγνωστοπούλου στο σετ και μαζί ιχνηλατούν όλη τη διαδρομή της σειράς: από την αρχική, πρώτη σύλληψη της ιδέας μέχρι την απόφαση για την υλοποίησή της, τη μετάδοση στην ελληνική τηλεόραση και βέβαια την οικουμενική γλώσσα της που τελικά οδήγησε στη συμπερίληψη της σειράς στο Netflix.

Τις δικές τους ιστορίες από τον κόσμο που έπλασε ο ταλαντούχος και ευρηματικός δημιουργός μοιράζονται οι ηθοποιοί της σειράς: Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, Κλέλια Ανδριολάτου, Ορέστης Χαλκιάς, Γιώργος Μπένος και Κώστας Μπερικόπουλος.

O Φάνης Μουρατίδης εξομολογείται πως, πλέον, οι επισκέπτες των Παξών από το εξωτερικό όχι μόνο τον αναγνωρίζουν αλλά τον προσφωνούν «Τhe Μayor», εξαιτίας του ρόλου του δημάρχου που ερμηνεύει στο «Maestro». Συνέντευξη στην κάμερα του «MEGA Stories» παραχωρούν, επίσης, η Χάρις Αλεξίου και η Μαρία Καβογιάννη, που εναλλάσσονται στους ρόλους της οικοδέσποινας και της συνεντευξιαζόμενης και μιλούν με τον αμίμητο, απολαυστικό, «χειροποίητο» τρόπο τους για την εμπειρία από τα παρασκήνια της σειράς του Χριστόφορου Παπακαλιάτη.

Για την επίδραση που είχε το «Maestro» στην τοπική κοινωνία των Παξών μιλούν στη Δώρα Αναγνωστοπούλου ο δήμαρχος του νησιού, Σπύρος Βλαχόπουλος, η διευθύντρια του σχολείου και πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου, Ιωάννα Χρονοπούλου, και ο executive producer της Foss Productions, Στέλιος Κοτιώνης, εξηγώντας γιατί η σειρά καθήλωσε το παγκόσμιο κοινό.

Παρουσίαση-Αρχισυνταξία: Δώρα Αναγνωστοπούλου

Σκηνοθεσία: Κωνσταντής Φραγκόπουλος

Υπεύθυνη Έρευνας και Ρεπορτάζ: Ηλιάνα Δανέζη

Έρευνα: Κώστας Μπουρούσης

Οργάνωση παραγωγής: Αλεξάνδρα Μπότη

Κινηματογράφηση: Νo Names Filming team

Μοντάζ: Αλέξανδρος Αλευράς, Αφροδίτη Ταυρή

Ενδυματολόγος: Ηρώ Τσούρτου

«MEGA STORIES» ΜΕ ΤΗ ΔΩΡΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

ΑΠΟΨΕ ΣΤΙΣ 00:10

#MegaStories