Ανησυχητικές διαστάσεις παίρνει πια το φαινόμενο των επιθέσεων εναντίον πολιτικών στη Γερμανία: η Φραντσίσκα Γκίφαϊ, γερουσιαστής του Βερολίνου και πρώην δήμαρχος της πόλης, έγινε το τελευταίο θύμα όταν ένας άνδρας τη χτύπησε από πίσω, στο κεφάλι και τον λαιμό, με τσάντα που περιείχε κάποιο βαρύ αντικείμενο, μέσα σε τοπική βιβλιοθήκη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η Γκίφαϊ, υπουργός Οικονομίας της τοπικής κυβέρνησης και μέλος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος του καγκελάριου Σολτς, τραυματίστηκε ελαφρά.

«Η βία δεν ανήκει σε μια δημοκρατική συζήτηση. Οι αξιοπρεπείς και λογικοί άνθρωποι στέκονται ξεκάθαρα εναντίον της – και είναι η πλειοψηφία!», εξανέστη, μέσω του X, ο Ολαφ Σολτς. Τέσσερις έφηβοι ανακρίνονται επί του παρόντος για τον ξυλοδαρμό και τη νοσηλεία του γερμανού Σοσιαλδημοκράτη ευρωβουλευτή Ματίας Εκε, ενώ αναρτούσε προεκλογικές αφίσες στη Δρέσδη.

Αντιμέτωπα με οργισμένες διαδηλώσεις έχουν βρεθεί και προβεβλημένα μέλη των Πρασίνων, του κόμματος που συμμετέχει στον συνασπισμό με το SPD του Σολτς σε ομοσπονδιακό επίπεδο.