Μετά τον αρχηγό της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, Νίκο Μιχαλολιάκο και ο Ηλίας Κασιδιάρης θέλει να συνεχίσει τη ζωή του εκτός φυλακής.

Ο καταδικασμένος σε 13 έτη κάθειρξης «υπαρχηγός» της Χρυσής Αυγής κατέθεσε το σχετικό αίτημα στις φυλακές Δομοκού, με τη διοίκηση των φυλακών να είναι αυτή που θα διαβιβάσει το αίτημα στον εισαγγελέα Λαμίας.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, ο Ηλίας Κασιδιάρης υπέβαλε το σχετικό αίτημα στις 26 Απριλίου, με την τελική απόφαση να λαμβάνεται –έπειτα από την πρόταση του αρμόδιου εισαγγελέα- από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Λαμίας.

Τι θα ζητήσει

Ο Ηλίας Κασιδιάρης αναμένεται να ζητήσει να αποφυλακιστεί με τους περιοριστικούς όρους που αποφασίστηκαν για τον Νίκο Μιχαλολιάκο.

Υπενθυμίζεται ότι στον αρχηγό της Χρυσής Αυγής επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από την περιφέρεια της επικράτειας του νομού Αττικής, της εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα τόπου διαμονής του (Πεύκη) μια φορά τον μήνα και της μη συναναστροφής με συγκατηγορουμένους για τη συγκεκριμένη ποινική υπόθεση για την οποία φυλακίστηκε.

Ωστόσο, η σχετική απόφαση προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από τα πολιτικά κόμματα, τα θύματα της εγκληματικής οργάνωσης και τους πολίτες, που σημείωσαν ότι η αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου είναι μια πράξη που προσβάλλει τα θύματα και το δημοκρατικό χώρο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ίδια όργανα που έκριναν και αποδέχθηκαν το αίτημα του Νίκου Μιχαλολιάκου θα λάβουν απόφαση και για τον Ηλία Κασιδιάρη.