Ένα ακόμη επεισόδιο ενδοοικογενειακής βίας που σημειώθηκε την Μεγάλη Παρασκευή, ήταν και η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για μια 41χρονη από την Αλβανία, η οποία πήγε στο αστυνομικό τμήμα στα Χανιά για τις σχετικές καταγγελίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες η 41χρονη κατήγγειλε τον 43χρονο Αλβανό σύντροφό της για σωματική βία και επιπλέον για διακίνηση φωτογραφιών της στο διαδίκτυο.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 43χρονο για εκδικητική πορνογραφία, προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, ενδοοικογενειακή βία και σωματικές βλάβες, και πλέον είναι αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη.

Μέσα σε μόλις μία εβδομάδα 379 συλλήψεις

Εκρηκτικές είναι οι διαστάσεις που έχει λάβει το φαινόμενο της ενδοοικογενειακής βίας στην Ελλάδα, με τους αριθμούς των περιστατικών που βλέπουν το φως της δημοσιότητας να σοκάρουν και να προκαλούν τεράστια ανησυχία.

Στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛ.ΑΣ.), οι αστυνομικοί σε όλη τη χώρα ανταποκρίθηκαν σε 1.025 κλήσεις στο τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης και χορηγήθηκε σε 81 γυναίκες θύματα η εφαρμογή του Panic Button.

Σε όλη την επικράτεια λειτουργούν «safe houses» για τη βραχυπρόθεσμη ασφαλή φιλοξενία των γυναικών που είναι θύματα ενδοοικογενειακής βίας

Συνολικά, την περίοδοαπό 15 έως 21 Απριλίου, η αστυνομία διαχειρίστηκε 633 περιστατικά, για τα οποία πραγματοποιήθηκαν 379 συλλήψεις, ενώ παράλληλα μεταφέρθηκαν σε δομές με οχήματα της Ελληνικής Αστυνομίας, 23 θύματα.