Τρία χρόνια μετά το τροχαίο δυστύχημα έξω από τη Βουλή που είχε σαν αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του 23χρονου οδηγού μοτοσυκλέτας ξεκίνησε σήμερα στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας η δίκη με κατηγορούμενο τον αστυνομικό- οδηγό υπηρεσιακού αυτοκινήτου της Ντόρας Μπακογιάννη, ο οποίος κατηγορείται για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Στη δίκη παρίστανται ως υποστήριξη της κατηγορίας η οικογένεια του θύματος ενώ παρών είναι στο εδώλιο και ο κατηγορούμενος ο οποίος μέσω του δικηγόρου του εξέφρασε τη λύπη του για το θάνατο του 23χρονου Ιάσονα.

«Ο γιος μου τελειόφοιτος ΑΣΟΕΕ φοιτητής και εργαζόμενος σε κατάστημα εστίασης. Εκείνη τη μέρα ήταν σε επίσκεψη σε συμφοιτητή του για να διαβάσουν. Οδηγούσε τρία χρόνια μηχανή και ήταν πολύ προσεκτικός γιατί έτσι τον έμαθα που οδηγώ 40 χρόνια» πρόσθεσε ο μάρτυρας απευθυνόμενος στο δικαστήριο.

Ο πατέρας του Ιάσονα εξέφρασε έτη βεβαιότητα του ότι το παιδί του φορούσε κράνος γιατί όπως συμπλήρωσε «ήταν προϋπόθεση για να οδηγήσει όταν ξεκίνησε να οδηγεί μηχανή πρώτα θα είναι ασφαλής αυτός».

Αναφερόμενος στον κατηγορούμενο ο μάρτυρας είπε: «Από την προκλητική συμπεριφορά είδα έναν άνθρωπο να μην ενδιαφέρεται καθόλου, δεν ήρθε δίπλα στο γιο μου δεν επικοινώνησε μαζί μας. Στο νοσοκομείο ήρθε ο συνοδηγός ο οποίος δεν μας το είπε ότι ήταν και ήρθε σαν συνάδελφος.

«Έχει καταστρέψει μια οικογένεια»

Απαράδεκτη χαρακτήρισε τη συμπεριφορά του κατηγορούμενου, η αδερφή του θύματος.

«Έχει καταστρέψει μια οικογένεια, ο Ιάσονας έχασε τα όνειρα του. Ο Ιάσονας την Τετάρτη θα γινόταν 26»,είπε σε μια αποστροφή της εξέτασης της.

Στη συνέχεια ανέβηκε στο βήμα του μάρτυρα ο συνοδηγός του αυτοκινήτου ο οποίος περιέγραψε ότι:

«Ήμασταν επί της Β. Σοφίας για να μπούμε στη Βουλή και όπως κάθε φορά έτσι και τώρα βγάλαμε φλας για αριστερά, σταματήσαμε στο ύψος της εισόδου, πέρασαν κάποια οχήματα.

»Ένα ταξί μας έδωσε προτεραιότητα να περάσουμε, δεν ξεκινήσαμε και μας έκανε νόημα να περάσουμε. Έξω από τη Βουλή πάντα υπάρχει τροχονόμος.

Εκείνη την ημέρα ελέγξαμε πολλές φορές και ξεκινήσαμε την πορεία για την είσοδο της Βουλής».

Πρόεδρος: Δεν αντιληφθήκατε τη μηχανή;

Μάρτυρας: Τη μηχανή δεν την αντιληφθήκαμε καθόλου. Όσο κι να κοίταξα και εγώ δεν φαινόταν η μηχανή και δεν μπορούσαμε να προβλέψουμε ότι υπήρχε μηχανή που θα έκανε τέτοια προσπέραση. Το απόγευμα πήγα στο νοσοκομείο αφού έδωσα κατάθεση.

Εισαγγελέας: Θεωρείτε ότι είχατε δικαίωμα να στρίψετε αριστερά;

Μάρτυρας: Ναι. Επειδή δεν υπήρχε πινακίδα.

Εισαγγελέας: Άλλο τί γινόταν και άλλο τί επιτρέπεται… εδώ υπήρχε διαγράμμιση για υποχρεωτική πορεία ευθεία. Είσαστε αστυνομικός, πιστεύετε ότι είχατε δικαίωμα;

Πάρεδρος: Αν εγώ οδηγούσα και έκανα αυτή την κίνηση στη Βασ. Σοφίας δεν θα είχα μεγάλη κύρωση; Πιστεύετε κύριε αστυνομικέ ότι θα είχα δίπλωμα σήμερα;

Μάρτυρας: Όλα αυτά τα χρόνια αυτό γίνεται…

Πάρεδρος: Δεν ξέρω τι κάνουν, δεν το παρακολουθώ. Υπάρχει πάντως και άλλη είσοδος.

Η δίκη συνεχίζεται.