Η Euroleague επανεξετάζει το ενδεχόμενο εισόδου της ομάδας που αναμένεται να συσταθεί στο Ντουμπάι, σύμφωνα με πληροφορίες που προκύπτουν από τον δημοσιογράφο Χαβιέ Μαέστρο.

Και αυτό γιατί μέχρι πρότινος υπήρχαν τέσσερις σύλλογοι που είχαν αμφιβολίες για τα οφέλη της εισόδου ενός νεοσύστατου franchise από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με επταετές συμβόλαιο στη διοργάνωση.

«Τρεις νέες ομάδες δεν βλέπουν με ιδιαίτερη ζέση την ένταξη ομάδας από το Ντουμπάι και αυτές είναι σύμφωνα με πληροφορίες η Ρεάλ Μαδρίτης, η Φενέρμπαχτσε και η Μπάγερν Μονάχου», αποκάλυψε ο Ισπανός δημοσιογράφος.

Ο λόγοι για αυτό είναι πολλοί και διάφοροι, αλλά κυρίως οι σύλλογοι πιστεύουν πως θα εκτοξευθεί η αξία κάποιων συγκεκριμένων παικτών, επειδή το Ντουμπάι θα μπορούσε δυνητικά να κάνει εξαιρετικές προσφορές για να τους αποκτήσει από τις υπόλοιπους συλλόγους ή θα έκανε τις ανανεώσεις πολύ πιο δαπανηρές.

Η μηδενική φορολογία και οι ιδιαίτερες δηλώσεις

Παράλληλα, με δεδομένο ότι υπάρχει μηδενική φορολογία εκεί, ένας αστέρας θα είναι πολύ φθηνότερο να υπογράψει εκεί από ότι σε μία ομάδα της Ισπανίας, της Ιταλίας ή της Ελλάδας, πρόσθεσε ο Μαέστρο.

«Τέλος, οι υπεύθυνοι στο Ντουμπάι και ο Σβέτισλαβ Πέσιτς  (ο οποίος είναι ήδη γνωστό πως θα είναι προπονητής), κατηγορούνται ότι επικοινώνησαν με παίκτες από τουλάχιστον τρεις ομάδες της EuroLeague, έχοντας κάνει μάλιστα και προσφορές, χωρίς καν να έχει ψηφιστεί ή εγκριθεί η συμμετοχή τους», καταλήγει.

Αυτό είναι κάτι που έχει «χαλάσει» τις ομάδες, καθώς κάτι τέτοιο εκτός από κακό για τον ανταγωνισμό είναι και λίγο άσχημο τη στιγμή που η σεζόν είναι στο πιο κρίσιμο σημείο της.