Στα δικαστήρια της Ευελπίδων οδηγήθηκε αργά το απόγευμα της Τετάρτης ο πρώην βουλευτής των Σπαρτιατών και νυν ανεξάρτητος, Κωνσταντίνος Φλώρος, ο οποίος είχε συλληφθεί και οδηγηθεί στη ΓΑΔΑ, λόγω της επίθεσης που έκανε το πρωί εις βάρος του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Βασίλη Γραμμένου, στο περιστύλιο της Βουλής.

Ο κ. Γραμμένος, μάλιστα, μεταφέρθηκε στο ιατρείο της Βουλής για τις πρώτες βοήθειες, ενώ σύμφωνα με νεότετες πληροφορίες από το κόμμα της Ελληνικής Λύσης, ο βουλευτής έχει «κάταγμα ρινικών οστών, διάστρεμμα και διάταση της ακρωμιοκλειδικής άρθρωσης, τραυματική ρήξη συνδέσμου του καρπού και της πηχεοκαρπικής, άλλες καθορισμένες διαταραχές της ρινός».

Πώς έγινε το πρωτοφανές επεισόδιο;

Τo περιστατικό σημειώθηκε την ώρα που στην Ολομέλεια της Βουλής βρισκόταν σε εξέλιξη η συζήτηση για την άρση ασυλίας του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου, μετά από μήνυση που κατέθεσε εναντίον του ο πατέρας του Κωνσταντίνου Φλώρου, ο οποίος κατηγορεί τον κ. Βελόπουλο πως τον εξύβριζε μέσω κρυφού λογαριασμού στο Twitter.

Παρά τις προσπάθειες των παρισταμένων να συγκρατήσουν τον πρώην «Σπαρτιάτη» και νυν ανεξάρτητο βουλευτή, αυτό στάθηκε αδύνατο, με αποτέλεσμα ο Φλώρος να γρονθοκοπήσει τον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Βασίλη Γραμμένο, αφού προηγήθηκε ένας σοκαριστικός διάλογος μεταξύ τους.

Κωνσταντίνος Φλώρος : Αυτό θα το κρίνουν οι δικαστές.

Β. Γραμμένος : Βούλωσε το εσύ σκουπίδι.

Κ. Φλώρος : Άντε.

Β. Γραμμένος: Γ@@ τη μάνα σου… Εσένα τη μανούλα σου θα τη γα@@@ θα σε πάω και με τα βραχιολάκια μέσα θα το θυμάσαι παλιόπ@@.

Μόλις οι δύο βουλευτές βγήκαν από την Ολομέλεια και ενώ βρίσκονταν στο περιστύλιο, ο Βασίλης Γραμμένος δέχτηκε γροθιά από τον Κωνσταντίνο Φλώρο, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί τραυματισμένος στο ιατρείο της Βουλής.

Αποβολή και αυτόφωρο από τον Τασούλα

Άμεση ήταν η αντίδραση του προέδρου της Βουλής, Κώστα Τασούλα, ο οποίος έκανε λόγο για «κτηνωδία» και ζήτησε την ανώτερη ποινή που προβλέπει ο Κανονισμός της Βουλής, δηλαδή την αποβολή του Κωνσταντίνου Φλώρου από το κοινοβούλιο για 15 ημέρες.

«Ο Κανονισμός της Βουλής δεν προβλέπει την κτηνώδη συμπεριφορά, για αυτό είναι επιεικής. Το πιο βαρύ που μπορώ να επιβάλω είναι να τον απομακρύνω με τη φρουρά για 15 μέρες από τις εργασίες του Σώματος. Χάδι έναντι της χυδαιότητας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τασούλας, τονίζοντας ότι θα υπάρξει άρση ασυλίας του ανεξάρτητου βουλευτή και πως θα αντιμετωπίσει ποινικές ευθύνες.

Στη συνέχεια, μάλιστα, αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη του Κωνσταντίνου Φλώρου.

Ο βουλευτής, που συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου βάσει του άρθρου 157 του Ποινικού Κώδικα για Βία κατά πολιτικού σώματος ή της Κυβέρνησης, οδηγήθηκε στα γραφεία της Κρατικής Ασφάλειας στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ).

Όπως είπε νωρίτερα ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, το άρθρο 157 του Ποινικού Κώδικα προβλέπει ότι όποιος βιαιοπραγεί εναντίον μέλους της Βουλής τιμωρείται με κάθειρξη έως 10 έτη.

Επισήμανε μάλιστα ότι η ασυλία βουλευτή καλύπτει πλημμελήματα αλλά όχι αυτόφωρα κακουργήματα, και έτσι, σημείωσε, «μπορούμε να παραπέμψουμε τον δράστη αυτής της χυδαίας και βάρβαρης επίθεσης για αυτόφωρο κακούργημα».