Πρωταθλήτρια Ιταλίας για 20η φορά στην τεράστια ιστορία της η Ίντερ! Η ομάδα του Σιμόνε Ιντζάγκι επικράτησε με 2-1 της Μίλαν στο «Σαν Σίρο» για την 33η αγωνιστική της Serie A σε ένα ντέρμπι γεμάτο ένταση εξασφαλίζοντας και μαθηματικά το Scudetto πέντε στροφές πριν το φινάλε καθώς ξέφυγε με 17 βαθμούς από τους «ροσονέρι».

Οι «νερατζούρι» πρόσθεσαν έτσι και το δεύτερο αστέρι στη φανέλα τους, μέσα μάλιστα στην έδρα της μεγάλης τους αντιπάλου η οποία έπεσε στην τρίτη θέση των κατακτήσεων αφού έχει 19 (πρώτη με 36 είναι η Γιουβέντους).

Η Ίντερ επιβεβαίωσε και σε αυτό το ματς πως είναι μακράν η καλύτερη ομάδα στην Ιταλία ενώ έφτασε τις έξι σερί νίκες επί της Μίλαν σε όλες τις διοργανώσεις.

Λαουτάρο και Ερναντέζ είχαν από ένα καλό σουτ για κάθε ομάδα στο πρώτο τέταρτο και στο 18′ η Ίντερ πήρε προβάδισμα στο σκορ. Από εκτέλεση κόρνερ του Τσαλχάνογλου ο Ατσέρμπι με κεφαλιά έκανε το 1-0 από κοντά και έδωσε το έναυσμα για έξαλλους πανηγυρισμούς. Στο 25′ ο Λαουτάρο από καλή θέση αστόχησε και τέσσερα λεπτά μετά ο Λεάο έστειλε την μπάλα πάνω στον Ζόμερ από θέση βολής.

Το ματς είχε πολύ καλό ρυθμό και στο 38′ η Ίντερ άγγιξε το δεύτερο γκολ, αλλά ο Τουράμ σημάδεψε δοκάρι με σουτ. Δύο λεπτά αργότερα ο Ζόμερ έβγαλε εντυπωσιακά το σουτ του Καλάμπρια και στην κόντρα ο Μενιάν έκανε το ίδιο σε σουτ του Μιχταριάν, με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται χωρίς άλλες συγκινήσεις.

Με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους όμως οι φιλοξενούμενοι βρήκαν δίχτυα για δεύτερη φορά όταν στο 49′ ο Τουράμ νίκησε τον Μενιάν με δυνατό σουτ.

Το παιχνίδι δεν είχε τον ρυθμό του πρώτου ημίχρόνου, αλλά αφού απείλησε με τον Πούλισικ στο 74′ η Μίλαν, μείωσε σε 1-2 έξι λεπτά αργότερα με σκόρερ τον Τομόρι που πήρε το ριμπάουντ από κεφαλιά του Ερναντέζ στο δοκάρι.

Η Μίλαν έχασε τεράστια ευκαιρία στο 83′ για την ισοφάριση καθώς ο Λεάο από κοντά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Ζόμερ και το φινάλε του ντέρμπι ήταν γεμάτο από ένταση και αποβολές. Στο τρίτο λεπτό τοιυ έξτρα χρόνου είδαν κόκκινη κάρτα οι Ντάμφρις και Ερναντέζ μετά από σύρραξη και τρία λεπτά μετά αποβλήθηκε και ο Καλάμπρια για αγκωνιά εκτός φάσης στον Φρατέζι. Δευτερόλεπτα μετά το ντέρμπι ολοκληρώθηκε και οι «νερατζούρι» πανηγύρισαν τον τίτλο μέσα στο σπίτι της Μίλαν.

Δείτε τη σχετική ανάρτηση: