Επίθεση εν ώρα εργασίας δέχθηκε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου δημοτικός υπάλληλος στα Νέα Μουδανιά, στη Χαλκιδική.

Όλα άρχισαν όταν ο δήμαρχος της περιοχής, Μανώλης Καρράς, μαζί με τον αντιδήμαρχο, τον πρόεδρο της κοινότητας, τον διευθυντή της τεχνικής υπηρεσίας και τον 42χρονο υπάλληλο, υδραυλικό στην ειδικότητα, πήγαν να εποπτεύσουν ένα καινούργιο αντιπλημμυρικό έργο, την ώρα που σημειωνόταν βροχόπτωση στην περιοχή.

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε στην αστυνομία ο υπάλληλος αλλά και όσα κατήγγειλε ο δήμαρχος Προποντίδας, ο 42χρονος υδραυλικός μετέβη κάποια στιγμή σε αντλιοστάσιο της περιοχής προκειμένου να εποπτεύσει το έργο. Στην επιστροφή, ο 42χρονος δέχθηκε επίθεση από τουλάχιστον δύο άτομα, τα οποία τον χτύπησαν ακόμη και με φτυάρι στο κεφάλι.

Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο:

«Ο υδραυλικός πετάχτηκε κάποια στιγμή να δει ένα άλλο αντλιοστάσιο αποχέτευσης αν λειτουργεί και όταν επέστρεφε του επιτέθηκαν και τον χτύπησαν. Αυτό έγινε 150 μέτρα πιο κάτω από εμάς. Είδα το παιδί όταν ήρθε, είχε πρόβλημα στη μέση, πήγαμε στο Κέντρο Υγείας, στο νοσοκομείο. Τον χτύπησαν με το φτυάρι στο κεφάλι και μετά τον ξάπλωσαν και τον χτυπούσαν κάτω», είπε ο κ. Καρράς στη Voria.gr. Σύμφωνα με τον δήμαρχο, η επίθεση έγινε από ιδιοκτήτη καταστήματος της περιοχής, ενώ, ερωτηθείς για τον λόγο της επίθεσης, ανέφερε ότι ο ιδιοκτήτης τον χτύπησε «μην τυχόν και πλημμύριζε το μαγαζί» από τη βροχόπτωση.

Συλλήψεις για την επίθεση

Ο 42χρονος υδραυλικός κατέθεσε μήνυση, με τον 51χρονο ιδιοκτήτη καταστήματος να συλλαμβάνεται το πρωί της Κυριακής στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Για την επίθεση έχει ταυτοποηθεί ένας ακόμη 25χρονος, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι ο σύντροφος της κόρης του 51χρονου καταστηματάρχη. Σε βάρος των δύο έχει σχηματιστεί δικογραφία για βία κατά υπαλλήλου και επικίνδυνη σωματική βλάβη.

Σημειώνεται πως ο δήμος Προποντίδας, πέραν της καταδίκης του περιστατικού, θα εξετάσει την υποβολή μηνυτήριας αναφοράς σε βάρος των δραστών.