Δεν είναι ασυνήθιστο για τους επιβάτες της Uber να αφήνουν κατά λάθος ένα τηλέφωνο ή πορτοφόλι στο ταξί. Αλλά η εταιρεία έχει βρει στα οχήματα της και μερικά πιο ασυνήθιστα χαμένα αντικείμενα.

Την Τετάρτη, η Uber δημοσίευσε το όγδοο ετήσιο «Lost & Found Index» – μια έκθεση που αναλύει τα πιο συχνά ξεχασμένα αντικείμενα [ και μια χελώνα ] και απαριθμεί τα 50 «πιο μοναδικά χαμένα αντικείμενα» των τελευταίων 12 μηνών.

Στα κυριότερα σημεία της τελευταίας λίστας περιλαμβάνονται ένας αισθητήρας «αερίων», ένα κερί που φέρει το ταμπελάκι «Θα τα πούμε στο δικαστήριο», δύο δοχεία με αράχνες και ένα φύλλο.

Μαϊάμι ίσον αφηρημάδα;

«Αναπτύξαμε το ευρετήριο Uber Lost & Found Index πριν από οκτώ χρόνια επειδή θέλαμε να βρούμε έναν δημιουργικό και αξιομνημόνευτο τρόπο για να υπενθυμίσουμε στους επιβάτες πώς να πάρουν πίσω τα χαμένα αντικείμενα με λίγα απλά βήματα χρησιμοποιώντας την τεχνολογία μας», δήλωσε στη HuffPost η Lexi Levin Mitchel, ανώτερη υπεύθυνη επικοινωνίας της Uber με τους καταναλωτές.

«Και επιλέξαμε να κυκλοφορήσουμε το Index κάθε χρόνο την άνοιξη, όταν ο Ερμής μπαίνει σε ανάδρομη πορεία – η οποία σύμφωνα με τους αστρολόγους επηρεάζει την αφηρημάδα».

»Πάντα εκπλήσσομαι από τα άγρια και μοναδικά πράγματα που δηλώνονται ως χαμένα κάθε χρόνο», δήλωσε η Mitchel.

«Μερικά από τα αγαπημένα μου φέτος ήταν η ζωντανή χελώνα, όλα τα αντικείμενα με την επωνυμία Beyoncé και το κουμπί πανικού. Και εξεπλάγην όταν είδα το Μαϊάμι να ανεβαίνει έξι θέσεις σε σχέση με πέρυσι και να παίρνει τον τίτλο της πιο ξεχασιάρας».

Εκτός από τη λίστα με τα πενήντα μοναδικά χαμένα αντικείμενα, υπάρχει επίσης ένας διασκεδαστικός κατάλογος με τα «20 καλύτερα ξεχασμένα τρόφιμα» – συμπεριλαμβανομένου του σκόρδου  Benihana, ενός δίσκου με κρεατόπιτες και ενός « fly ass burrito».

Η έκθεση σημειώνει ότι το κόκκινο ήταν το πιο συνηθισμένο χρώμα για τα χαμένα αντικείμενα, ενώ τα πιο συχνά ξεχασμένα κλειδιά αυτοκινήτου ήταν από οδηγούς Mini Cooper.

Οδηγίες εύρεσης

Και για όσους βρεθούν σε αυτή την κατάσταση, υπάρχουν οδηγίες για την ανάκτηση αντικειμένων που χάθηκαν.

Αρχικά, προσπαθήστε να επικοινωνήσετε με τον οδηγό. Οι εφαρμογές  προσφέρουν επιλογές για κλήση ή αποστολή μηνυμάτων στους οδηγούς σχετικά με τα χαμένα αντικείμενα μετά το τέλος της διαδρομής. (Εάν το χαμένο αντικείμενο είναι το τηλέφωνό σας, μπορείτε να συνδεθείτε στην εφαρμογή της εταιρείας κοινής χρήσης με ταξί σε μια άλλη συσκευή για να αναφέρετε το χαμένο αντικείμενο).

Μόλις επικοινωνήσετε με τον οδηγό, μπορείτε να προτείνε ώρα και τοποθεσία για την παραλαβή αν ο οδηγός δεν απαντήσει αρχικά, να αφήσετε ένα λεπτομερές μήνυμα με περιγραφή του αντικειμένου και τον καλύτερο τρόπο επικοινωνίας μαζί σας. Επικοινωνήστε με την υπηρεσία εξυπηρέτησης πελατών, αν εξακολουθείτε να μην μπορείτε να επικοινωνήσετε για το χαμένο σας αντικείμενο.

«Όλοι ξέρουμε αυτό το αίσθημα πανικού όταν συνειδητοποιείς ότι έχεις αφήσει κάτι πίσω σου», δήλωσε ο Mitchel. «Ελπίζουμε ότι το ευρετήριο Lost & Found Index υπενθυμίζει στους επιβάτες να ελέγχουν το πίσω κάθισμα όταν βγαίνουν από ένα Uber, καθώς και πώς να πάρουν πίσω τα πράγματά τους σε περίπτωση που αφήσουν κάτι πίσω. Φυσικά, ελπίζουμε τα δεδομένα να κάνουν τους ανθρώπους να γελάσουν επίσης!».

 Τα δέκα πιο παράξενα πράγματα από τη μοναδική λίστα απολεσθέντων αντικειμένων της Uber

  1. Αισθητήρας «αερίων»
  2. Κερί που λέει «Θα τα πούμε στο δικαστήριο»
  3. Δύο δοχεία με αράχνες στο εσωτερικό τους
  4. Ένα κουμπί πανικού
  5. Μια ζωντανή χελώνα –  η οποία αποτελεί εξαίρεση καθώς δεν αποτελεί αντικείμενο –
  6. Ένα φύλλο (σύμφωνα με την αναφορά του χρήστη, ήταν «πολύ απαραίτητο»)
  7. Ζώνη πρωταθλήματος WWE
  8. Τρεις ιαπωνικές διακοσμητικές γάτες – μία χρυσή, μία μαύρη και μία ροζ
  9. Χάντρες για τη μέση και ένας ατμομάγειρας για μπουρίτο
  10. Τουπέ για τα μαλλιά

*Με πληροφορίες από Huffpost | Κεντρική φωτογραφία θέματος: Uber