Με αφορμή τις επιθέσεις που δέχτηκαν πολιτικοί μέσα σε εκκλησίες λόγω της υπερψήφισης του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος ερωτώμενος σχετικά τόνισε ότι «δεν είναι σωστές».

Συγκεκριμένα, ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε: «Τέτοιου είδους εκδηλώσεις δεν είναι σωστές. Η Εκκλησία είναι αγάπη. Παραπονιέται, λέει τις θέσεις της, είναι σταθερή σε αυτές, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η αγάπη είναι εκείνη η οποία είναι πάνω από όλα, καθώς, επίσης, η ευγένεια και η ανοχή».

Στη συνέχεια ανέφερε και τον παράγοντα της ανατροφής αλλά και το πώς εκλαμβάνουν κάποιοι τα θέματα της Εκκλησίας: «Αυτά τα περιστατικά οφείλονται και στην παιδεία του καθενός και στην επίδραση μερικών ανθρώπων οι οποίοι εκλαμβάνουν πολλά πράγματα της Εκκλησίας σαν εκδίκηση. Η Εκκλησία, όμως, δεν εκδικείται. Αγαπάει, αλλά δε φεύγει από τις θέσεις της».

Το περιστατικό με την Αγγελική Δεληκάρη

Την Κυριακή το πρωί στον ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Πουλίδειο Γηροκομείο στην Καβάλα, ο ιερέας εξ άμβωνος στο τέλος της ακολουθίας αναφέρθηκε στην παρουσία της βουλευτή της ΝΔ Αγγελικής Δεληκάρη.

Τότε μία γυναίκα, η οποία ήταν υποψήφια βουλευτής και στέλεχος της Νίκης στην συγκεκριμένη εκλογική περιφέρεια, πλησίασε την κ. Δεληκάρη, της φώναξε για την υπερψήφιση του νομοσχεδίου για τον γάμο ομοφύλων, την εξύβρισε και την… χαστούκισε.

Η βουλευτής αντέδρασε πολύ ψύχραιμα ενώ άλλα άτομα αποδοκίμασαν την πράξη.