Με τον ισχυρισμό πως ο βασιλιάς Κάρολος ήταν εκδικητικός, ο πρίγκιπας Χάρι, σύμφωνα με βασιλικό εμπειρογνώμονα, ήταν απόλυτα έξαλλος και δακρυσμένος για την έξωση από το Frogmore Cottage.

Ήταν πριν από πάνω από έναν χρόνο, τον Μάρτιο του 2023, μετά τα απομνημονεύματα του πρίγκιπα Χάρι που αποκαλύφθηκε πως ο βασιλιάς Κάρολος ζήτησε από τον δευτερότοκο γιο του και τη σύζυγό του Μέγκαν Μαρκλ να εγκαταλείψουν το Frogmore Cottage.

Μια απόφαση που έκανε έξαλλο τον πρίγκιπα Χάρι. «Οι Σάσεξ δεν μισθώνουν πλέον το Frogmore Cottage. Αυτό το προνόμιο τους έχει αφαιρεθεί» σημείωσε χαρακτηριστικά πηγή στο The Standard εκείνη την εποχή.

«Τελείωσε για αυτούς στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αν θέλουν μια κατοικία στο Ηνωμένο Βασίλειο, θα πρέπει να αγοράσουν ιδιωτικά» σημείωνε χαρακτηριστικά η πηγή εκείνη την εποχή.

Τον Ιούνιο του 2023, ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ επέστρεψαν τα κλειδιά του Frogmore Cottage και τα υπόλοιπα υπάρχοντά τους στάλθηκαν στην Καλιφόρνια.

Μιλώντας αποκλειστικά στη Mirror, ο βασιλικός εμπειρογνώμονας και συγγραφέας Tom Quinn αποκάλυψε πως ο πρίγκιπας Χάρι ήταν έξαλλος και δακρυσμένος για την έξωση από το Frogmore. Ένιωθε πως ο πατέρας του δεν είχε δικαίωμα να το κάνει και ότι ήταν καθαρά εκδικητικό.

Αιώνιο θύμα ο πρίγκιπας Χάρι

«Ο πρίγκιπας Χάρι δεν μπορούσε να δει ότι η επιλογή του να σταματήσει ως εργαζόμενο μέλος της βασιλικής οικογένειας θα σήμαινε αναπόφευκτα να στερηθεί τη βασιλική του κατοικία» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο δούκας του Σάσεξ το θεώρησε σκληρή απόρριψη από τον πατέρα του βασιλιά Κάρολο.

«Ο πρίγκιπας Χάρι το πήρε ως σκληρή απόρριψη – μια οδυνηρή υπενθύμιση όλων όσων ένιωθε όταν ο πατέρας του πάλεψε με τη μητέρα του κατά τη διάρκεια του επίπονου διαζυγίου τους» εξήγησε ο Tom Quinn.

«Φάνηκε άδικο στον πρίγκιπα Χάρι που νιώθει ότι μετά από όλα όσα έχουν συμβεί θα πρέπει να παίρνει πάντα αυτό που θέλει. Είτε πρόκειται για την ασφάλεια που πληρώνουν οι Βρετανοί φορολογούμενοι είτε για ένα πολυτελές σπίτι στο Ηνωμένο Βασίλειο» υπογράμμισε.

«Για πολλούς ο πρίγκιπας Χάρι είναι απλώς ένα φτωχό πλουσιόπαιδο που συμπεριφέρεται σαν κακομαθημένο παιδάκι, αλλά ο πρίγκιπας Χάρι βλέπει τον εαυτό του ως το αιώνιο θύμα» εξήγησε.