Στη περιφέρεια Θεσσαλίας βρίσκεται ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας με σκοπό τον συντονισμό για την αντιμετώπιση των έντονων καιρικών φαινομένων που έπληξαν την περιοχή από το χθες Παρασκευή το βράδυ.

Ο Βασίλης Κικίλιας προχώρησε -από κοινού με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα- σε δηλώσεις, τονίζοντας πως «ήμασταν όλοι εδώ, συντονισμένοι και οργανωμένοι».

«Κοιτάξτε, υπήρχε μία ανησυχία – και δικαιολογημένη – των συμπολιτών μας εδώ στη Θεσσαλία γιατί είναι νωπές οι μνήμες μίας καταστροφής και μίας δυσκολίας. Γι’ αυτό και ήμασταν όλοι εδώ, συντονισμένοι και οργανωμένοι. Χαίρομαι που μέχρι τώρα η προσπάθεια αυτή απέδωσε», ανέφερε ο Βασίλης Κικίλιας.

Ακολούθως πρόσθεσε πως «θέλω να ευχαριστήσω και τον κύριο περιφερειάρχη και τους κυρίους δημάρχους και όλα τα σώματα ασφαλείας και τις ένοπλες δυνάμεις. Είναι προφανές ότι, δουλεύοντας όλοι μαζί και συντονισμένα, μπορούμε να έχουμε πολύ καλά αποτελέσματα. Απ’ ό,τι καταλαβαίνω, βλέποντας πλέον την εικόνα απ’ όλη την Ελλάδα, είχαμε τις βροχοπτώσεις και την πίεση την οποία περιγράψαμε –μέχρι 100-110mm νερού– κι εδώ σε κάποιες περιοχές, στην Καρδίτσα, στον Κάμπο και πάνω στο Πήλιο, στη Ζαγορά και σε άλλες περιοχές της χώρας. Προχωράμε στο παρασύνθημα», πρόσθεσε.

Καταληκτικά ανέφερε πως «όπως βλέπετε, τη μία βδομάδα ασχολούμαστε με τις πυρκαγιές και την άλλη βδομάδα, ασχολούμαστε με τις πιθανές πλημμύρες και τις βροχές. Αυτός είναι ο καιρός, αυτό είναι το κλίμα πλέον και σε αυτές τις συνθήκες πρέπει να προσαρμοστούμε. Οπότε, ευχαριστώ πολύ για τη συνεργασία κύριε περιφερειάρχα».

Κουρέτας: Έπεσε στη Θεσσαλία σε λίγες ώρες, το νερό που πέφτει σε τρεισήμισι μήνες

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας υπογράμμισε πως «έπεσε στη Θεσσαλία σε λίγες ώρες, το νερό που πέφτει σε τρεισήμισι μήνες»

«Το νερό ήταν αρκετό. Δηλαδή έπεσε στη Θεσσαλία σε λίγες ώρες, το νερό που πέφτει σε τρεισήμισι μήνες. Το σύστημα λειτούργησε ικανοποιητικά. Δεν είχαμε κανένα πρόβλημα. Υπήρχε συντονισμός με τον κρατικό μηχανισμό και με την Περιφέρεια, με όλες τις υπηρεσίες. Είναι περίπου όπως το είχαμε προβλέψει. Στον αστικό ιστό, στο Βόλο, δεν είχαμε κανένα πρόβλημα και θεωρώ ότι αυτά τα φαινόμενα που θα έχουμε, που μπορεί να είναι έντονα, θα είναι συχνά τέτοιου τύπου, λίγων ωρών, οπότε πρέπει να είμαστε συνηθισμένοι σε αυτά και νομίζω ότι όλα πήγαν καλά», υπογράμμισε.

Καταληκτικά τόνισε ότι δεν υπάρχει κάποια ανησυχία. «Είχαμε μόνο ένα περιστατικό σε κάποια παραλία της Ζαγοράς όπου ήταν τρεις τουρίστες, είχαν ξεχαστεί σε ένα σπίτι. Πήγε ένα πυροσβεστικό όχημα και τους πήρε, γιατί οι άνθρωποι φοβόντουσαν, αλλά όχι κάτι σημαντικό. Σας ευχαριστώ», τόνισε ο Δημήτρης Κουρέτας.