Απαλά πρόσωπα, χωρίς ρυτίδες και «ρουφηγμένα» μάγουλα είναι η νέα τάση που κυριαρχεί στο Χόλιγουντ. Κι όμως οι σταρ δεν έχουν αφεθεί στα χέρια κάποιου πλαστικού χειρουργού αλλά αντίθετα, αυτό το αποτέλεσμα ωφείλεται στην χρήση φαρμάκων, όπως το Ozempic.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Daily Mail, το «πρόσωπο του Ozempic» όπως αναφέρει το δημοσίευμα, έχει αρχίσει ακόμη και να φοβίζει τους οπαδούς των διασημοτήτων. Πλαστικός χειρουργός εξηγεί στη βρετανική εφημερίδα ότι, όταν χάνουμε κιλά, «χάνουμε λίπος στο πρόσωπο και βλέπουμε τα μάγουλα να είναι βυθισμένα, το δέρμα κρεμασμένο και τα χαρακτηριστικά “ρουφηγμένα”». Μερικές φορές, προσθέτει ο ίδιος, αυτό έχει ως αποτέλεσμα το άτομο να δείχνει μεγαλύτερο «επειδή το λίπος στα μάγουλα μάς δίνει μια πιο νεανική εμφάνιση».

Αυτή η απώλεια βάρους είναι περισσότερο εμφανής σε όσους έχουν μακρύτερα πρόσωπα λόγω του τρόπου με τον οποίο τεντώνεται το δέρμα. Είναι, πάντως, πιο δύσκολο να φανεί στις γυναίκες, που επίσης χρησιμοποιούν Ozempic, γιατί είναι πιο πιθανό να κάνουν fillers ή να καλύψουν τις ατέλειες με μακιγιάζ.

Οι σταρ που «άλλαξαν» πρόσωπο

Ο ηθοποιός Τζον Γκούντμαν, που έχασε πολύ βάρος, έχει τον τελευταίο καιρό σαφώς μικρότερο όγκο στο πρόσωπο και άρα πιο χαλαρό δέρμα με ρυτίδες. Αυτή η εικόνα εμφανίζεται ακόμη και σε πια απλή απώλεια βάρους, λιγότερων κιλών και όχι των σχεδόν 100 που έχασε ο Γκούντμαν σε μια δεκαετία. Ο ηθοποιός δεν έχει αποκαλύψει αν παίρνει Ozempic.

Αλλά και ο Σκοτ Ντίσικ, για χρόνια σύντροφος της Κόρτνεϊ Καρντάσιαν, είναι ένα από τα πολλά παραδείγματα διασημοτήτων με χαρακτηριστικά που παραπέμπουν σε μεγάλη απώλεια βάρους.

Το «πρόσωπο του Ozempic» εμφανίζει και ο τραγουδιστής Ρόμπι Γουίλιαμς που εμφανίζει στα 50 του «ρουφηγμένα» μάτια και μάγουλα και ρυτίδες λόγω της απώλειας βάρους. Αυτός, πάντως, μίλησε ανοιχτά για τη χρήση φαρμάκου «κάτι σαν Ozempic» με το οποίο έχασε πάνω από 10 κιλά.

Η Σάρον Όσμπορν και η Τζέσικα Σίμπσον έχουν χάσει και αυτές πολύ βάρος το τελευταίο διάστημα.

Η 71χρονη σύζυγος του Όζι Όσμπορν αποκάλυψε ότι έχασε 42 κιλά με το Ozempic και ότι στη συνέχεια «δεν μπορούσε να σταματήσει να χάνει βάρος». Πράγματι τα μάτια της φαίνονται πιο βυθισμένα, υπάρχει σημαντική απώλεια όγκου στο πρόσωπο και περισσότερες ρυτίδες από τον μειωμένο όγκο.

Ακόμη σαφέστερες φαίνονται οι διαφορές στην Τζέσικα Σίμπσον που φαίνεται εξαιρετικά αδυνατισμένη. Αν και δεν είχε πει ποτέ ότι χρησιμοποίησε κάποιο φάρμακο για την απώλεια βάρους, στο παρελθόν είχε αποκαλύψει μεταξύ 2019 και 2020 ότι είχε χάσει πάνω από 40 κιλά.