Ο φελλός στο μυαλό μας είναι συνυφασμένος με το κρασί, με αρκετούς γνώστες να επιλέγουν να τον μυρίζουν προτού σερβίρουν στον εαυτό τους ή στην παρέα τους ένα απολαυστικό ποτήρι.

Όσοι πάλι επιλέγουν να μην τον απορρίψουν μαζί με το άδειο μπουκάλι, συνήθως το χρησιμοποιούν ως διακοσμητικό μαζί με δεκάδες ακόμη, σε βάζα.

Ωστόσο υπάρχει και η άλλη πλευρά, των πιο… ψαγμένων που τοποθετούν φελλούς στο εσωτερικό του αυτοκινήτου τους και δεν μπορείτε να φανταστείτε τον λόγο.

Στην περίπτωση που μόλις μπαίνετε στο εσωτερικό του οχήματός σας, αισθάνεστε κάθε άλλο, παρά μια αίσθηση φρεσκάδας, το συγκεκριμένο αντικείμενο έρχεται να σας λύσει τα χέρια. Εάν δεν το γνωρίζετε, ο φελλός έχει απορροφητική ιδιότητα κάτι που το συνιστά ως η καλύτερη λύση για την απομάκρυνση των δυσάρεστων οσμών.

Μπορείτε να συλλέξετε μερικά και να τα τοποθετήσετε σε «στρατηγικά» σημεία της καμπίνας, όπως κάτω από τα καθίσματα. Ωστόσο να θυμάστε πως πρέπει να περιμένετε αρκετές ημέρες για να δείτε τα αποτελέσματα, σύμφωνα με το carandmotor.gr.

Επιπλέον θα δείτε μεγάλη διαφορά και στα ποσοστά υγρασίας στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, που επίσης ο φελλός μπορεί να απορροφήσει, και κάπως έτσι θα πείτε αντίο στα θολωμένα τζάμια τα κρύα πρωινά.

Παράλληλα, η μείωση της υγρασίας οδηγεί σε λιγότερη χρήση του air condition, που σημαίνει μείωση της κατανάλωσης καυσίμου, και κατά συνέπεια λιγότερα έξοδα για εσάς.