H πιο ισχυρή Mercedes SL, όντας συνέχεια ενός θρυλικού μοντέλου που είναι και η πρώτη plug-in υβριδική SL. Η πολυπόθητη Mercedes-AMG SL 63 S E Performance εκτός από εντυπωσιακή έχει και νούμερα που φέρνουν ίλιγγο.

Και αυτό επειδή κάτω από το καπό της κρύβεται ένας  V8 κινητήρας των 4,0 λίτρων που αποδίδει 612 ίππους και 850 Nm ροπής. Το μενού συμπληρώνεται από τον ηλεκτροκινητήρα που προσθέτει επιπλέον 204 ίππους, φτάνοντας τη συνολική ισχύ σε 816 ίππους και τη ροπή στα 1.420 Nm. Στο σπορ γερμανικό και κάμπριο μοντέλο οι επιδόσεις είναι καυτές: H συνδυασμένη ισχύς του υβριδικού συνόλου επιτρέπει στην SL 63 S E Performance να επιταχύνει από 0 σε 100 χιλιόμετρα ανά ώρα σε 2,9 δευτερόλεπτα με τελική ταχύτητα που φτάνει τα 317 χιλιόμετρα ανά ώρα.

Η γρήγορη υβριδική SL στο εσωτερικό της έχει την παραδοσιακή ποιότητα και πολυτέλεια που χαρακτηρίζει τα μοντέλα της Mercedes, με διακριτικά AMG τυπωμένα στα καθίσματα, ενώ προαιρετικά διατίθεται και με μονοκόμματα μπάκετ καθίσματα, που έχουν ενσωματωμένα προσκέφαλα.