Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμόσει η ΕΛ.ΑΣ από τις 09:30 στο κέντρο της Αθήνας για την καλύτερη διαχείριση της κυκλοφορίας λόγω εξαγγελθεισών συναθροίσεων – συγκεντρώσεων και πορείας διαμαρτυρίας σωματείων, φοιτητικών συλλόγων και άλλων συλλογικοτήτων.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν σταδιακά και κατά περίπτωση –όπου είναι απαραίτητο και ανάλογα με την κίνηση των διαδηλωτών– σε οδούς περιμετρικά των Προπυλαίων, της Πλατείας Ομονοίας (Πατησίων, Αιόλου κ.λπ.), της Πλατείας Συντάγματος (Όθωνος, Λεωφόροι Αμαλίας και Βασιλίσσης Σοφίας) καθώς και στους οδικούς άξονες της Πανεπιστημίου και της Σταδίου.

Στην ανακοίνωσή της, η ΕΛ.ΑΣ απευθύνει έκκληση στους οδηγούς των οχημάτων να αποφύγουν τη μετακίνησή τους στους παραπάνω οδικούς άξονες μέχρι την ολοκλήρωση της κινητοποίησης.

Χωρίς Μετρό και Ηλεκτρικό – Πώς θα κινηθούν λεωφορεία και τρόλεϊ

Χειρόφρενο τραβούν οι εργαζόμενοι στο μετρό, καθώς το ΣΕΛΜΑ (Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών) αποφάσισε τη συμμετοχή στην 24ωρη γενική απεργία. Το Τραμ μέχρι σήμερα το απόγευμα δεν είχε προβεί σε ανακοινώσεις για το αν θα συμμετέχει στην απεργία ή όχι, αν και αναμένεται να μη λειτουργήσει κι αυτό.

Οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία θα πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας. Σύμφωνα με το Συνδικάτο Εργαζομένων του ΟΑΣΑ, τα αστικά λεωφορεία αναμένεται να κινηθούν από τις 09:00 ως τις 21:00 (δεν θα γίνουν δρομολόγια από την έναρξη της βάρδιας ως τις 09:00 και από τις 21:00 ως τη λήξη της βάρδιας).

Κανονικά αναμένεται να κινηθούν τα λεωφορεία στις γραμμές του ΟΑΣΑ τις οποίες έχουν αναλάβει τα ΚΤΕΛ. Ίδιο ωράριο θα ισχύει και για τα τρόλεϊ, με τους εργαζόμενους σε αυτά να έχουν προγραμματίσει προσυγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11:00 το πρωί.