Την εκτίμηση πως η 28χρονη Κυριακή Γρίβα θα είχε σωθεί, αν ο φρουρός είχε αντιδράσει εγκαίρως, από την στιγμή που δέχτηκε την πρώτη μαχαιριά, εξέφρασε η δικηγόρος της οικογένειας της, Ελένη Τζούλη

Η δικηγόρος μίλησε επίσης για τις κάμερες στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων και το υλικό που έχει φτάσει στα χέρια της.

«Η κάμερα καταγράφει την τελευταία θανατηφόρα μαχαιριά και όχι οι προηγούμενες τέσσερις», τόνισε μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα»  διατυπώνοντας τις αμφιβολίες της για το πώς μπορεί να λειτουργήσει έτσι η κάμερα που όπως ισχυρίζονται οι Αρχές γράφει όταν υπάρχει κίνηση.

Στο μεταξύ η μητέρα της Κυριακής ραγίζει καρδιές μιλώντας για το «νινί» της όπως αποκαλεί την 28χρονη Κυριακή.

«Γιατί δεν καταγράφηκαν οι προηγούμενες μαχαιριές;»

«Το κορίτσι δεν έκανε ούτε βήμα, γιατί δεν καταγράφηκαν οι προηγούμενες μαχαιριές», είπε σχετικά η Έλενα Τζούλη και επεσήμανε ότι, «το υλικό που πήρα δεν άνοιγαν τα βίντεο κι εκείνη είχε δυσκολία να τα ανοίξει».

«Αν ήταν όλες οι μαχαιριές, θα είχε καταφανεί η ολιγωρία του φρουρού και των αστυνομικών που έδιωξαν την Κυριακή», παρατήρησε και συμπλήρωσε ότι, ζητήθηκε το υλικό από τις κάμερες όλης της γειτονιάς.

«Το κορίτσι βγάζοντας αίμα από το στόμα, ξεψυχούσε μπροστά στον φρουρό», κατέληξε κατηγορώντας τους αστυνομικούς για ολιγωρία.

«Έχει ξεριζωθεί η ψυχή μου»

Μία ακόμη παρέμβαση της μητέρας της αδικοχαμένης Κυριακής, σπαράζει καρδιές.

«Θέλω να αποδοθεί δικαιοσύνη. Έχει ξεριζωθεί η ψυχή μου. Δεν θα ησυχάσω ούτε εγώ ούτε η ψυχή της κόρης μου. Το ‘νινάκι’ μου  περιμένει δικαίωση», είπε στον ΑΝΤ1.