Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση του Λιμενικού στη θαλάσσια περιοχή Καρτερός Ηρακλείου για την περισυλλογή πτώματος που εντοπίστηκε νωρίτερα, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκεται σε κατάσταση προχωρημένης σήψης.

Αντιμέτωπος με το μακάβριο θέαμα της σορού που επέπλεε στο νερό ήρθε το πρωί της Δευτέρας ένας ψαράς που ψάρευε στη θαλάσσια περιοχή δίπλα στο αεροδρόμιο Ηρακλείου.

Αμέσως ειδοποιήθηκε το Λιμενικό, το οποίο έσπευσε στο σημείο και περισυνέλεξε τη σορό με το σκάφος 119, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις η σορός φαίνεται να βρισκόταν στη θάλασσα για αρκετές εβδομάδες.

Ωστόσο, σύμφωνα με πηγές του Λιμεναρχείου Ηρακλείου, δεν έχει δηλωθεί καμία εξαφάνιση. Η πιθανότητα να πρόκειται για τον 67χρονο άνδρα που έπεσε στη θάλασσα από το πλοίο της γραμμής που εκτελούσε το δρομολόγιο Χανιά – Πειραιάς, το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, έχει επίσης αποκλειστεί.

Ακολούθως, πρόκειται να διενεργηθεί ιατροδικαστική εξέταση που θα αποκαλύψει τον χρόνο και την αιτία θανάτου, αλλά και το φύλο του ατόμου στο οποίο ανήκει η σορός, ενώ η υπόθεση θα προωθηθεί στο τμήμα αναζητήσεων της Ελληνικής Αστυνομίας.