Η 28χρονη Κυριακή Γρίβα βρήκε φρικτό θάνατο από τα χέρια του 39χρονου πρώην συντρόφου της, λίγα λεπτά αφότου η ίδια είχε πάει στο Α.Τ των Αγίων Αναργύρων για να τον καταγγείλει και να ζητήσει βοήθεια, καθώς φοβόταν ότι θα της κάνει κακό, όπως και δυστυχώς έγινε.

Το βράδυ της 1ης Απριλίου, η Κυριακή ξεψύχησε μπροστά ακριβώς από το Αστυνομικό Τμήμα και πιο συγκεκριμένα μπροστά από το φυλάκιο, ενώ είχε δεχθεί πολλαπλές μαχαιριές από τον 39χρονο.

Υπενθυμίζεται ότι το νεαρό θύμα είχε ζητήσει περιπολικό να τη συνοδεύσει στο σπίτι της, κάτι το οποίο της αρνήθηκαν «ενημερώνοντάς την» ότι το «περιπολικό δεν είναι ταξί».

Μετά από αρκετά βίντεο που δημοσιεύτηκαν από το μοιραίο εκείνο βράδυ, σήμερα το πρωί έρχεται ακόμη ένα στο φως τη δημοσιότητας που ίσως να τρομάζει περισσότερο απ’ όλα.

Στο συγκεκριμένο οπτικό υλικό που παρουσίασε ο ANT1 και η εκπομπή «Το Πρωινό» καταγράφεται η αντίδραση όσων ήταν μάρτυρες της δολοφονίας της Κυριακής. Όπως θα παρατηρήσετε κανένας δεν δείχνει σοκαρισμένος, κι όλοι τους περπατούν νωχελικά με απόλυτη ψυχραιμία, ενώ η 28χρονη αφήνει την τελευταία της πνοή.

Ανάμεσα στα άτομα αυτά φαίνεται να είναι και ο φίλος της που τη συνόδευσε στο Α.Τ ο οποίος επίσης διακρίνεται μετά τη δολοφονία να εισέρχεται μέσα στο τμήμα, με χαλαρό βήμα, προκειμένου να ενημερώσει για το έγκλημα.

Δείτε το βίντεο:

Έξι αστυνομικοί καλούνται να δώσουν εξηγήσεις

Έγγραφες εξηγήσεις καλούνται να δώσουν οι έξι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος των Αγίων Αναργύρων σχετικά με το τι έγινε το βράδυ της 1ης Απριλίου.

Οι αστυνομικοί, σύμφωνα με πληροφορίες, θα πρέπει να απαντήσουν στην αρμόδια υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ, για τις παραλείψεις και τις ολιγωρίες τους, που είχαν ως αποτέλεσμα η 28χρονη να δολοφονηθεί τελικά από τον 39χρονο δίπλα στο φυλάκιο του Τμήματος.

Την ίδια ώρα, αναμένονται και τα αποτελέσματα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, που έχει διατάξει η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ, η οποία θα αφορά τόσο τους αξιωματικούς του Α.Τ, όσο και τον αστυνομικό στο τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης.

Έρευνα για παραλείψεις αστυνομικών θα ζητήσει η οικογένεια της 28χρονης

Σημειώνεται ότι στις 12/4 η οικογένεια της Κυριακής δήλωσε στην 25η τακτική ανακρίτρια παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση από την πληρεξούσια δικηγόρο Έλενα Τζούλη, η οποία εκπροσωπεί την οικογένεια του θύματος «κατά το στάδιο της ανάκρισης θα διερευνηθεί και το έγκλημα της ανθρωποκτονίας δια παραλείψεως, σε βάρος όσων κρατικών οργάνων ευθύνονται για την στυγνή δολοφονία».

Στο ίδιο πλαίσιο, θα υποβληθούν αιτήματα σε όλες τις συναρμόδιες Αρχές, συμπεριλαμβανομένης της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ, για την πλήρη διαλεύκανση όλων των πτυχών της υπόθεσης κατά παντός υπευθύνου.