Γιγαντιαία επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης στήθηκε σήμερα Κυριακή (14/04) για μια γυναίκα περίπου 60 ετών που πήγε για πεζοπορία στο όρος Δίρφυς της Εύβοιας, αλλά η εξόρμηση πήρε δυσάρεστη τροπή. Η γυναίκα μετά από πτώση κατά τη διάρκεια πεζοπορίας τραυματίστηκε στο κεφάλι και οι άνθρωποι που ήταν μαζί της ειδοποίησαν την Πυροσβεστική μέσω του «112» για τη διάσωση της.

Σύμφωνα με το lamiareport.gr, στο σημείο συνέδραμαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαλκίδας, ενώ κλήθηκε και η 7η ΕΜΑΚ από τη Λαμία με την Ορειβατική της Ομάδα.

Με Super Puma σε νοσοκομείο της Αθήνας

Η επιχείρηση διάσωσης της τραυματισμένης γυναίκας ολοκληρώθηκε απογευματινές ώρες με απόλυτη επιτυχία και αυτή την ώρα μεταφέρεται με το ελικόπτερο Super Puma στην Ελευσίνα και από εκεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ θα διακομισθεί σε νοσοκομείο της Αθήνας καθώς φέρει σοβαρό τραύμα στο κεφάλι και χρήζει ιατρικής περίθαλψης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του evima.gr, η 60χρονη γυναίκα είναι από την Αθήνα και μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας της βρέθηκαν στην περιοχή για ορειβασία. Τα σχέδιά τους όμως ανατράπηκαν καθώς  η εν λόγω γυναίκα τραυματίστηκε και εγκλωβίστηκε σε χαράδρα στο όρος Δίρφυς.

Το όρος Δίρφυς, αποτελεί δημοφιλή τουριστικό προορισμό σχεδόν όλο το χρόνο και γκρουπ από όλη την Ελλάδα, αλλά και από τον υπόλοιπο κόσμο, ανεβαίνουν στις κορυφές του ή διασχίζουν τα μονοπάτια του που ειδικά στο ανατολικό τμήμα παρουσιάζουν αυξημένη δυσκολία.