Τον πήχη της δημοσκοπικής επίδοσης του ΣΥΡΙΖΑ ανέβασε χθες στο Mega ο Στέφανος Κασσελάκης, βάζοντας στόχο την πρωτιά στις ερχόμενες ευρωεκλογές. «Αν δεν είμαστε, θα είμαστε πρώτοι στις βουλευτικές.

Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω», σχολίασε, τονίζοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα «που δεν φοβάται να ανανεωθεί». Για πρώτη φορά, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε και στις επικρίσεις περί λαϊφστάιλ και απολιτίκ προσέγγισης, σημειώνοντας ότι «το 52% της αποχής δεν είναι απολιτίκ, είναι απογοητευμένοι» και πως τα στελέχη του κόμματος συναντούν ένα «κύμα από τους ανθρώπους», το οποίο «δημοσκοπικά φαίνεται με καθυστέρηση».

Στη μάχη για τα ηνία της Κεντροαριστεράς, ο Κασσελάκης απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ του Νίκου Ανδρουλάκη και, αναφερόμενος στην υπόθεση των υποκλοπών κατά το σκέλος που εμπλέκει τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, σχολίασε πως «είναι δικό του θέμα να αποδείξει ότι δεν είναι εκβιαζόμενος».

Σήμερα το μεσημέρι ο Κασσελάκης αναμένεται να κάνει τη δική του παρέμβαση στο Φόρουμ των Δελφών, ενώ το απόγευμα στη Νέα Σμύρνη αναμένεται να παρουσιάσει το τρίτο μέρος των υποψήφιων ευρωβουλευτών του κόμματος που θα λάβουν μέρος στις προκριματικές της Κυριακής. Ο ίδιος έχει προγραμματίσει να βρίσκεται τότε στη Νέα Υόρκη (θα ψηφίσει ηλεκτρονικά), αναζητώντας τις ψήφους των αποδήμων και στην παρέλαση, ενώ διατηρεί το δικαίωμα να ορίσει πέντε υποψηφίους εκτός της διαδικασίας.

Αιχμές από τον Τσίπρα

Παρότι η συνέντευξη Κασσελάκη ήρθε μετά την παρέμβαση του προκατόχου του,ΠΑΣΟΚ, στο Φόρουμ των Δελφών, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απέφυγε να σχολιάσει την έμμεση αιχμή του πρώην πρωθυπουργού για την Αριστερά που δεν πρέπει να βασίζεται μόνο στην επικοινωνία και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Πολιτική δεν είναι μόνο το TikTok», ανέφερε στην παρέμβασή του ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας πως «η Αριστερά και η αξιωματική αντιπολίτευση πρέπει να αξιοποιήσει την “καθυστερημένη” φθορά της κυβέρνησης, για τραγικά γεγονότα που έγιναν έναν χρόνο πριν» – για τον Τσίπρα, όπως είπε, «πολλές φορές, ο κ. Μητσοτάκης έχει την αίσθηση ότι δεν έχει αντίπαλο και κινδυνεύει να τρέξει μόνος του και να έρθει δεύτερος».

Περιγράφοντας την κατάσταση στην Ευρώπη, ο Τσίπρας στάθηκε ιδιαίτερα στον κίνδυνο ανόδου της Ακροδεξιάς και του ακροδεξιού λαϊκισμού, τονίζοντας πως οι αιτίες πρέπει να αναζητηθούν στο «αίσθημα ανασφάλειας και φόβου», ενώ ανέφερε ως μία από αυτές και την «απαξίωση της πολιτικής».