Ο Ολυμπιακός έπαιξε για την ιστορία του και για την νίκη κόντρα στην Φενέρμπαχτσε και κατάφερε να φτάσει σε ένα θετικό αποτέλεσμα, επικρατώντας στην παράταση (84-81) τερματίζοντας οριστικά στην 5η θέση της βαθμολογίας. Οι ερυθρόλευκοι τα έδωσαν όλα κόντρα στην αξιόμαχη τουρκική ομάδα και πλέον ετοιμάζονται για τις αναμετρήσεις με την Μπαρτσελόνα, στα play-offs της Εuroleague. Με την σειρά της, το σύνολο του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, τερμάτισε στην 6η θέση και θα διασταυρωθεί με την Μονακό.

O Αμερικανός έσπρωξε τους Πειραιώτες προς την νίκη, δίνοντας τις λύσεις όσες φορές βρέθηκαν πίσω στο σκορ. Για τους φιλοξενούμενους, ξεχώρισαν ο Χέις-Ντέιβις (21 πόντοι) αλλά και τον Σκοτ Γουίλμπεκιν (12 πόντους), οι οποίοι όμως δεν αρκούσαν.

Kακό ξεκίνημα για τον Ολυμπιακό, που είχε τον Κάνααν για «διασώστη»

Η Φενέρ μπήκε καλύτερα στο ματς και μετά το αρχικό 2-0 του Ολυμπιακού έτρεξε ένα επιμέρους 11-0, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να ζητάει τάιμ-άουτ, μόλις στα πρώτα 3 λεπτά της αναμέτρησης. Οι ερυθρόλευκοι αντέδρασαν και μείωσαν με τα δύο τρίποντα του Κάνααν (8-13). Το σύνολο του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, συνέχισε να έχει το προβάδισμα, με τους γηπεδούχους να ισοφαρίζουν δύο φορές, πριν την λήξη του πρώτου 10λέπτου, αρχικά με τον Λαρεντζάκη (16-16) και στην εκπνοή του χρόνου με buzzer-beater του Κάνααν (19-19) που έφτασε τους 13 πόντους με 4/5 τρίποντα, κρατώντας όρθια την ομάδα του.

Ερυθρόλευκη υπεροχή στο δεύτερο δεκάλεπτο

Ο Ολυμπιακός στο δεύτερο 10λεπτο πήρε το προβάδισμα με τον Γουίλιαμς-Γκος (23-21) και δεν το άφησε μέχρι να λήξει το πρώτο ημίχρονο. Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ, πέρασε στο παρκέ μετά από 2,5 μήνες απουσίας και αποθεώθηκε από το κοινό, με τον Σέρβο να απαντά στην θερμή υποδοχή του, με 5 πόντους. Οι φιλοξενούμενοι δεν άφηναν τον Ολυμπιακό να ξεφύγει πολύ στο σκορ, μείωσαν δύο φορές στο καλάθι (33-31,36-34), όμως ο ΜακΚίσικ με μία προσωπική ενέργεια διαμόρφωσε το αποτέλεσμα ημιχρόνου (38-34), φτάνοντας τους 6 πόντους.

Πήρε μπρος ο Γουίλμπεκιν

Η Φενέρ μπήκε με περισσότερη ενέργεια και στο δεύτερο ημίχρονο και πήρε κεφάλι στο σκορ με 5 πόντους από τον Ντόρσεϊ και το γκολ-φάουλ του Χέιζ (42-43). Στην συνέχεια οι ερυθρόλευκοι… συνήλθαν και πήραν προβάδισμα 4 πόντων με τα τρίποντα των Σίκμα και Κάνααν (53-49). Το τρίτο δεκάλεπτο δεν επιφύλασσε πολύ θέαμα με τις δύο ομάδες να είναι αρκετά άστοχες και το σκορ χαμηλό. Αυτή τη φορά ήταν σειρά του Γουίλμπεκιν να σκοράρει στην εκπνοή και με εύστοχο τρίποντο μείωσε στον πόντο για το 53-52.

Το σύνολο του Γιασικεβίτσιους ξεκίνησε δυνατά και την τελευταία περίοδο και προηγήθηκε, δια χειρός Παπαγιάννη και Γουίλμπεκιν (53-58). Ο Ολυμπιακός ισοφάρισε με το γκολ-φάουλ του Λαρεντζάκη, ενώ πέρασε μπροστά με το Γουίλιμας-Γκος (64-60). Η Φενέρ για ακόμα μία φορά είχε την απάντηση, τρέχοντας ένα σερί 7-0.