Πλήρη κάλυψη στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη έδωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για τα όσα έγιναν έξω από το αστυνομικό τμήμα Αγίων Αναργύρων με τη δολοφονία της 28χρονης Κυριακής Γρίβα από τον πρώην σύντροφό της.

«Είμαι σαφής και ξεκάθαρος σε αυτό δεν υπάρχει πολιτική ευθύνη για τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για το περιστατικό στους Αγίους Αναργύρους. Έχει κάνει μεγάλη προσπάθεια να αλλάξει τα κακώς κείμενα στην Ελληνική Αστυνομία» υποστήριξε ο κ. Μητσοτάκης, αναφέροντας ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει βαθιές τομές στο κράτος.

«Όταν τα βάζουμε με το βαθύ κράτος χρειάζεται επιμονή και υπομονή. Αυτή είναι η μάχη την οποία δίνουμε και η αστυνομία είναι μία από τις παρεμβάσεις που θέλουμε να κάνουμε» συμπλήρωσε.

Μιλώντας για τα γεγονότα στους Αγίους Αναργύρους και τη στάση που κράτησαν οι αστυνομικοί από τους οποίους ζήτησε βοήθεια η άτυχη 28χρονη προτού δολοφονηθεί, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «και στην αστυνομία μπορεί να υπάρχει η κουλτούρα του ωχαδερφισμού, αλλά υπάρχουν και αστυνομικοί που κάνουν πολύ καλά τη δουλειά τους και εκτός υπηρεσίας».

«Ναι, τα περιπολικά πρέπει να είναι και ταξί και ασθενοφόρα» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, υπογραμμίζοντας ότι στις φωτιές οι δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας πήγαιναν πόρτα πόρτα στα σπίτια για να βγάλουν τους ηλικιωμένους από τα σπίτια τους.