Τραγική ήταν η εξέλιξη από την έκρηξη που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα στο κέντρο παραγωγής υδροηλεκτρικής ενέργειας στην Ιταλία, καθώς τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν εξερράγη τουρμπίνα.

Τρεις άνθρωποι ανασύρθηκαν νεκροί, ενώ ακόμη τρεις φέρουν σοβαρά τραύματα και εγκαύματα από τις φλόγες, ενώ ακόμη έξι άνθρωποι παραμένουν αγνοούμενοι.

Σημειώνεται ότι η έκρηξη έγινε στο χώρο των μετασχηματιστών, στο επίπεδο μείον εννέα του κέντρου, 30 μέτρα κάτω από το τεχνητό φράγμα του κέντρου παραγωγής υδροηλεκτρικής ενέργειας.

Δείτε βίντεο – Καπνοί βγαίνουν από τις εγκαταστάσεις που έχουν τυλιχθεί στις φλόγες

Ο υδροηλεκτρικός σταθμός Bargi, ανήκει στην εταιρεία παραγωγής και διανομής πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας Enel. Μέσα στο χώρο όπου έλαβε χώρα η ισχυρή έκρηξη βρίσκονταν τεχνικοί της εταιρείας και εργάτες έκαναν εργασίες. Οι έρευνες για τον εντοπισμό και απεγκλωβισμό τους από τις εγκαταστάσεις βρίσκονται σε εξέλιξη, με την πρόσβαση ωστόσο να είναι δύσκολη.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο τεχνητό φράγμα της περιφέρειας Εμίλια Ρομάνια και στο σημείο της έκρηξης έχουν σπεύσει καραμπινιέροι, πυροσβέστες, ασθενοφόρα και ελικόπτερα.

Ο αρμόδιος περιφερειάρχης δήλωσε ότι προς το παρόν «δεν υπάρχει ακόμη βεβαιότητα σε ό,τι αφορά τον αριθμό των θυμάτων».