Μια γυναίκα στο Τέξας των Ηνωμένων Πολιτειών δημιούργησε ένα ρεκόρ έχοντας τα μεγαλύτερα πόδια στον κόσμο σε ζωντανό άνθρωπο (γυναίκα) με το δεξί της πόδι να έχει διαστάσεις 33,1 εκατοστά (13,03 ίντσες) και το αριστερό πόδι 32,5 εκατοστά (12,79 ίντσες), σύμφωνα με τα Παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες το οποίο και κατέκτησε.

Το νούμερο παπουτσιών της Tanya Herbert είναι… 50!

Σύμφωνα με πληροφορίες από το ndtv.com η κ. Herbert έχει ύψος 1,80 μ. και ήταν πάντα ψηλότερη και μεγαλύτερη από τους συνομηλίκους της. «Μέχρι το λύκειο τα πόδια της είχαν φτάσει στο μέγεθος ρεκόρ που είναι σήμερα».

Δεν μπορούσε να βρει παπούτσια

Η κ. Herbert δήλωσε: «Μεγαλώνοντας ήμουν πάντα η ψηλότερη γύρω μου. Η μητέρα μου ήταν 1,80 μ. και ο πατέρας μου 1,80 μ., οπότε δεν είχα άλλη επιλογή από το να είμαι ψηλή». Είπε ότι δεν θεωρούσε το να είναι ψηλότερη ως κάτι κακό, αφού οι γονείς της της έδωσαν μια πολύ υγιή αυτοεκτίμηση.

«Δεν θυμάμαι ποτέ να με εκφοβίζουν ή κάτι τέτοιο για το ύψος μου. Οι φίλοι μου στην πραγματικότητα με φρόντιζαν πολύ για να βεβαιωθούν ότι με αγαπούσαν και με συμπαθούσαν», συνέχισε.

Δεδομένου του ύψους της και του τεράστιου μεγέθους των ποδιών της, δεν μπορούσε να βρει παπούτσια για γυναίκες σε αυτό το μέγεθος και έτσι κατέληξε να φοράει ανδρικά παπούτσια για το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της.

«Πάντα φορούσα παπούτσια του τένις ή ανδρικά loafers και δεν ήταν πάντα το πιο χαριτωμένο πράγμα όταν προσπαθούσα να ντυθώ χαριτωμένα για το σχολείο», σημείωσε.