Πριν από μερικούς μήνες η Ίντερ Μαϊάμι βρισκόταν στην τελευταία θέση στην υψηλότερη κατηγορία του αμερικανικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Μετά την έλευση του Λιονέλ Μέσι «πρέπει να είσαι κάτω από ένα βράχο για να μην την ξέρεις» λέει ο ιδιοκτήτης της αμερικανικής ομάδας Χόρχε Μας.

Ο Μας σύμφωνα με το περιοδικό Forbes αποκάλυψε και ποιο είναι το ποσό που κερδίζει ο Αργεντινός τον χρόνο, το οποίο… ζαλίζει.

50-60 εκατομμύρια ετησίως

Σύμφωνα πάντα με το περιοδικό, η εξασφάλιση του Μέσι δεν ήταν φτηνή – ακόμη και αν ο μισθός του στην Ίντερ Μαϊάμι είναι πολύ μικρότερος από την προσφορά των 400 εκατομμυρίων δολαρίων που απέρριψε ο Αργεντινός σταρ από το πρωτάθλημα της Σαουδικής Αραβίας.

Ο Μας λέει ότι ο Μέσι θα κερδίζει μεταξύ 50 και 60 εκατομμυρίων δολαρίων σε εγγυημένα χρήματα ετησίως, με τη δυνατότητα για περισσότερα μέσω ατομικών συμφωνιών με εταιρίες.

Στα ύψη και τα έσοδα της Ίντερ

Το 2023, με μόλις μισή σεζόν Μέσι, η Ίντερ Μαϊάμι υπερδιπλασίασε τα έσοδά της στα 118 εκατομμύρια δολάρια. Ο σύλλογος αναμένει ότι αυτά θα ξεπεράσουν φέτος τα 200 εκατομμύρια δολάρια χάρη στις πωλήσεις εισιτηρίων που τροφοδοτούνται από τον Μέσι, τις επικερδείς διαφημιστικές συνεργασίες και την πρωτοφανή παγκόσμια περιοδεία προετοιμασίας.

Η άφιξη του Μέσι διπλασίασε επίσης τις συνδρομές πέρυσι στην υπηρεσία streaming του πρωταθλήματος και οι ομάδες που φιλοξενούν την Inter Miami σημείωσαν τεράστια αύξηση των εσόδων από τις θύρες.

Το Forbes εκτιμά ότι η Ίντερ Μαϊάμι είναι πλέον ο δεύτερος πιο πολύτιμος σύλλογος στο MLS, λίγο πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια, και το 80% περίπου του μεριδίου του Μας έχει αυξήσει την ήδη μεγάλη περιουσία του σε 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια.