Διασωληνωμένος σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας βρίσκεται ο 74χρονος που τραυματίστηκε από την φωτιά που ξέσπασε στο Λασίθι της Κρήτης και έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική στο νοσοκομείο εκτός από τον 74χρονο, μεταφέρθηκε με ελαφρά εγκαύματα και ένας πυροσβέστης.

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή και φτάνουν μέχρι και τα οκτώ μποφόρ, κάνουν δύσκολο το έργο της κατάσβεσης της πυρκαγιάς.

Νωρίτερα εστάλη μήνυμα εκκένωσης τεσσάρων οικισμών του Λασιθίου από το 112, ενώ η Πυροσβεστική ενίσχυσε τις δυνάμεις της.

Πληροφορίες του cretapost αναφέρουν πως η φωτιά ξεκίνησε από καύση κλαδιών, ενώ έχει ήδη καταστρέψει περιουσίες, σύμφωνα με το creta24.

Πώς τραυματίστηκε ο 74χρονος

Ο 74χρονος που τραυματίστηκε από την φωτιά είναι κάτοικος οικισμού της περιοχής, σύμφωνα με το radiolasithi και φέρει πολλά εγκαύματα πρώτου και δευτέρου βαθμού στο πρόσωπο και τα πόδια, ενώ ταυτόχρονα αντιμετωπίζει αναπνευστικά προβλήματα λόγω των καπνών.

Σημειώνεται ότι, ο 74χρονος τραυματίστηκε στην προσπάθειά του να σβήσει τις φλόγες που έφτασαν στην αυλή του και στο υπόγειο του σπιτιού του, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί.

Ανεμοστρόβιλος μέσα στις φλόγες

Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής συνεχώς ενισχύονται – αυτή την ώρα για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 169 πυροσβέστες με 12 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων 48 οχήματα και 3 ελικόπτερα.

Το πλήθος εστιών δημιούργησε ένα ανεμοστρόβιλο που προκάλεσε αναζωπύρωση στο πύρινο μέτωπο στον Μαύρο Κόλυμπο.

Το μεσημέρι του Σαββάτου το μέτωπο έχει επικεντρωθεί σε ορεινά, αδιάβατα, σημεία μακριά από κατοικημένες περιοχές και απειλεί δασικές εκτάσεις τόσο προς την περιοχή του Κουτσουρά αλλά και πίσω από την κορυφογραμμή που είναι ορατή από τους νότιους οικισμούς.

Εκκένωση οικισμών

Νωρίτερα, η Πολιτική Προστασία αποφάσισε μαζί με τις Αρχές να ζητήσουν την εκκένωση των οικισμών Μαύρος Κόλυμπος, Γαλήνη, Αγία Φωτιά και Αχλιά.

«Η φωτιά ίσως ξεκίνησε από κλαδιά»

Για τη φωτιά που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή της Ιεράπετρας και πιο συγκεκριμένα στην θέση Μαύρος Κόλυμπος μίλησε ο δήμαρχος Ιεράπετρας Νίκος Φραγκούλης.

«Προσπαθούμε αλλά τα μέρη που πρέπει να επέμβουμε είναι δύσβατο. Δεν γνωρίζουμε πώς ξεκίνησε η φωτιά, ίσως είναι από κλαδιά», ανέφερε ο δήμαρχος Ιεράπετρας μιλώντας στο ΣΚΑΙ

«Το πύρινο μέτωπο είναι μεγάλο πιάνει 3 οικισμούς», συμπλήρωσε.

«Με ενημέρωσαν ότι έρχονται εναέρια μέσα διότι η περιοχή είναι δύσβατη, είναι δύσκολο το έργο κατάσβεσης», πρόσθεσε.