Το πτώμα ενός ανθρώπου εντοπίστηκε από μέλη πληρώματος ιδιωτικού σκάφους, το οποίο έπλεε στις βόρειες ακτές του Αγίου Όρους, στον Στρυμονικό κόλπο, το μεσημέρι του Σαββάτου.

Πώς βρέθηκε το πτώμα

Τα μέλη του πληρώματος, μόλις αντιλήφθηκαν ότι επρόκειτο για ανθρώπινο πτώμα ειδοποίησαν το Λιμενικό Σώμα και αμέσως έσπευσαν επί τόπου στελέχη του με περιπολικά σκάφη – τόσο από το Λιμεναρχείου Αγίου Όρους, όσο και από το Λιμενικό Φυλάκιο της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου.

Το πτώμα είναι άγνωστης ταυτότητας. Βρέθηκε και περισυνελέγη στη θαλάσσια περιοχή του Ακρωτηρίου Άγιος Ανδρέας στο βόρειο άκρο της χερσονήσου.

Όπως διαπιστώθηκε, ανήκε σε νεαρό άνδρα και το πτώμα βρισκόταν σε προχωρημένη σήψη, καθιστώντας αδύνατη την οποιαδήποτε αναγνώριση επί του παρόντος.

Το πτώμα ανασύρθηκε από τα στελέχη του λιμενικού σώματος και μεταφέρθηκε στο λιμάνι της Ιερισσού.

Στη συνέχεια, ακολουθήθηκαν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες και διαδικασίες για τη μεταφορά του σώματος του άτυχου νέου στη Θεσσαλονίκη, όπου ιατροδικαστής θα εξετάσει το πτώμα.

Παράλληλα, θα διενεργηθεί νεκροψία και νεκροτομή, προκειμένου να διαπιστωθεί η αιτία που οδήγησε στον θάνατό του. Σε δεύτερο στάδιο θα αναζητηθεί και η ταυτότητά του.

Την προανάκριση διενεργεί το Λιμεναρχείο Αγίου Όρους.