Αβάσταχτος πόνος για τη νέα γυναικοκτονία και σοκ στην κοινή γνώμη από την άγρια δολοφονία της 28χρονης Κυριακής από τον 39χρονο πρώην σύντροφό της έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων.  Το Mega και το Live News παρουσιάζουν λεπτό προς λεπτό όσα διαδραματίστηκαν το μοιραίο βράδυ. Αυτό που μοιάζει σαν ταινία είχε ένα φόνο που δεν ήταν κινηματογραφικός, ήταν πραγματικός.

Στις 19:36 το απόγευμα της Δευτέρας η Κυριακή και ο φίλος της, που τη συνόδευσε αργότερα στο ΑΤ των Αγίων Αναργύρων, συναντήθηκαν σε καφετέρια της Φυλής. Του μίλησε ανοιχτά για όλα όσα έζησε στα χέρια του γυναικοκτόνου με τη συνάντηση να διαρκεί περίπου δύο ώρες.

«Μου είπε ότι χώρισε μαζί του γιατί γινόταν καταχρηστικός και κακοποιητικός. Μερικές φορές έφευγε από το σπίτι, ενώ μου είπε ότι του είχε κάνει και μήνυση την οποία όμως είχε ανακαλέσει», είπε στην κατάθεσή του στους αστυνομικούς ο φίλος της Κυριακής.

Στις 21:40 η Κυριακή και ο 37χρονος αποχωρούν από το μαγαζί και μεταβαίνουν με το αυτοκίνητό του στο σπίτι της κοπέλας, μια απόσταση 18 λεπτών.

Στο αστυνομικό τμήμα

Στις 22:00 έφτασαν στο σπίτι και είδαν τον 39χρονο να παραμένει απ’ έξω. «Λίγο πριν την αφήσω, είδα έναν άνδρα με μία άσπρη μοτοσικλέτα έξω από το σπίτι της. Μόλις τον είδα, η Κυριακή μου φώναξε να φύγουμε, γιατί ήταν ο παλιός της δεσμός και φοβόταν. Της είπα να πάμε στο αστυνομικό τμήμα και να αναφέρουμε το γεγονός. Και έτσι κάναμε», είπε ο 37χρονος στην κατάθεσή του.

Η Κυριακή και ο 37χρονος ξεκίνησαν για το ΑΤ που απέχει από το σπίτι της 28χρονης έξι λεπτά. Όμως, ο 39χρονος τους ακολούθησε με το μηχανάκι του χωρίς να γίνει αντιληπτός.

Στις 22:10 η Κυριακή με τον φίλο της περνούν την είσοδο του ΑΤ. «Στις 22:10 παρατήρησα από τις κάμερες δύο άτομα να μιλάνε στον φύλακα και στη συνέχεια να ανεβαίνουν στο γραφείο μου. Στο γραφείο μπήκε μόνο η γυναίκα, ο άντρας περίμενε απ’ έξω», κατέθεσε η αστυφύλακας που εκτελούσε χρέη αξιωματικού υπηρεσίας.

Η συνομιλία της αστυνομικού με την Κυριακή διήρκησε μόλις επτά λεπτά. Η αστυνομικός δεν συνειδητοποίησε τη σοβαρότητα της κατάστασης, η Κυριακή δεν υπέβαλε μήνυση και ενημέρωσε πως θα καλέσει στην Άμεση Δράση για περιπολικό.

Στις 22:21 βγήκε από το ΑΤ και κάλεσε την Άμεση Δράση με τον αστυνομικό του τηλεφωνικού κέντρου να της λέει ότι «το περιπολικό δεν είναι ταξί». Ενώ εξακολουθούσε να μιλάει, ο 39χρονος της επιτέθηκε, καταφέρνοντάς της πέντε μαχαιριές, τέσσερις εκ των οποίων θανάσιμες.

Στις 22:25 έγινε κλήση στο ΕΚΑΒ, στις 22:28 η φαρμακοποιός που έφτασε στο σημείο διαπίστωσε ότι η Κυριακή δεν έχει πλέον τις αισθήσεις της. Στις 22:34 ο αστυνομικός ενημέρωσε ότι κέντρο ότι η 28χρονη δεν είχε πια σφυγμό.