Ένα ακόμα υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΡΓΟΣΕ που κατηγορείται για τη σύμβαση 717, η οποία κατά τις αρχές συνδέεται με την τραγωδία στα Τέμπη, απολογήθηκε ενώπιον της ευρωπαίας ανακρίτριας Χριστίνας Σαλάππα και με σύμφωνη γνώμη της εντεταλμένης ευρωπαίας εισαγγελέως αφέθηκε ελεύθερος.  Του επιβλήθηκε υψηλή εγγυοδοσία 800.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε τις αξιόποινες πράξεις που του αποδίδονται και έφυγε ελεύθερος από τα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων με τους προαναφερόμενους περιοριστικούς όρους.

Προχθές, δύο ακόμα κατηγορούμενοι, από την πλευρά του ΕΡΓΟΣΕ απολογήθηκαν και αφέθηκαν ελεύθεροι. Στον έναν εξ αυτων επιβλήθηκε υψηλή εγγυοδοσία 600.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. Στον δεύτερο κατηγορούμενο επιβλήθηκε η χαμηλότερη εγγυοδοσία 10.000 ευρώ.

Η διαφορετική ποινική μεταχείριση στο πλαίσιο κύριας ανάκρισης όπως επισημαίνουν νομικές πηγές έχει να κάνει με την ουσία της απολογίας του κατηγορούμενου ο οποίος, όπως λένε, με τις απαντήσεις του βοήθησε στην ουσιαστική διερεύνηση της υπόθεσης και της αλήθειας.

Κανένας από τους κατηγορούμενους δεν έχει καταβάλλει ακόμα τα ποσά των εγγυοδοσιών που τους επιβλήθηκαν.

Συνεχίζονται οι απολογίες

Μέχρι τώρα συνολικά έχουν απολογηθεί για τη σοβαρή αυτή υπόθεση οκτώ κατηγορούμενοι. Για να κλείσει ο κύκλος των απολογιών απομένουν άλλοι 15 κατηγορούμενοι από την πλευρά της ΕΡΓΟΣΕ ,της Ελληνικής Διαχειριστικής Αρχής του Επιχειρησιακού Προγράμματος Υποδομών Μεταφορών, Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης και της Κοινοπραξίας που είχε αναλάβει τη εκτέλεση της επίμαχης σύμβασης.