Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται μετά από αναζήτηση 27 ετών ένας από τους πιο καταζητούμενους άνδρες του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο Richard Burrows, 80 ετών σήμερα, καταζητείται από την αστυνομία του Cheshire από το 1997 για φερόμενα «φρικτά σεξουαλικά εγκλήματα σε βάρος παιδιών»

Συνελήφθη στο αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου μετά από ταξίδι που είχε πραγματοποιήσει στην Ταϊλάνδη, σύμφωνα με την Sun.  

Ο Burrows διέφευγε το 1997 από την δίκη στο δικαστήριο του Τσέστερ , ενώ του είχαν απαγγελθεί κατηγορίες για δύο περιπτώσεις πορνείας και 11 περιπτώσεις άσεμνων επιθέσεων.

Ορισμένες από τις υποθέσεις φέρονται να συνέβησαν σε παιδικό ίδρυμα στο Congleton.

«Ανεξάρτητα από το πόσο καιρό κρύβεστε, θα σας βρούμε»

Η ντετέκτιβ επιθεωρητής Eleanor Atkinson δήλωσε ότι η σύλληψη δείχνει στους εγκληματίες ότι «ανεξάρτητα από το πόσο καιρό κρύβεστε, θα σας βρούμε».

Είπε: επίσης ότι: «Η σύλληψή του σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός σε αυτή την υπόθεση και την αρχή του κλεισίματος για όλους τους εμπλεκόμενους. Θα ήθελα να ευχαριστήσω το κοινό για τις πληροφορίες που παρείχε όλα αυτά τα χρόνια κατά τη διάρκεια της αναζήτησής μας για τον Burrows και ελπίζω ότι η σύλληψή του θα μας καθησυχάσει».

Ο Duncan Burrage, διεθνής αξιωματικός συνδέσμου της NCA στην Ταϊλάνδη, δήλωσε: «Αξιοποιώντας το διεθνές μας δίκτυο και συνεργαζόμενοι στενά με τους συναδέλφους της αστυνομίας του Cheshire, καταφέραμε να εντοπίσουμε έναν καταζητούμενο σε σχέση με εξαιρετικά σοβαρές κατηγορίες».

«Η σύλληψη αυτή αποδεικνύει την αταλάντευτη δέσμευση των διωκτικών αρχών να κυνηγήσουν όσους περιμένουν τη δικαιοσύνη στο Ηνωμένο Βασίλειο» ανέφερε.