Το μεσημέρι της Τρίτης (2/4) αποφυλακίστηκε η μητέρα της 12χρονης από τα Σεπόλια. Η 38χρονη βγήκε από τις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού, όπου παρέμεινε έγκλειστη επί 18 περίπου μήνες, συνοδευόμενη από τον συνήγορό της, Απόστολο Λύτρα, ενώ εκεί βρισκόταν και οικείο της πρόσωπο, που έπεσε κατευθείαν στην αγκαλιά της.

Υπενθυμίζεται ότι η 38χρονη αθωώθηκε από τις κατηγορίες της σεξουαλικής εκμετάλλευσης της κόρης της, ωστόσο της επιβλήθηκε φυλάκιση 20 μηνών για το πλημμέλημα της εκβίασης σε βάρος του βασικού κατηγορούμενου της υπόθεσης.

Είχε όμως εκτίσει σχεδόν όλη την ποινή με την προσωρινή κράτησή της. Οπότε, ήταν θέμα χρόνου να αποφυλακιστεί.

Η ίδια, βγαίνοντας από τις φυλακές, ξέσπασε σε δάκρυα χαράς και δεν θέλησε να προβεί σε κάποια δήλωση.

Ο κ. Λύτρας, ωστόσο μιλώντας στους δημοσιογράφους, τόνισε ότι η 38χρονη αισθάνεται δικαιωμένη και είναι έτοιμη να κάνει μια νέα αρχή με τα παιδιά της.

Παράλληλα, σημείωσε ότι η 12χρονη κόρη της θα συνεχίσει να μένει με τη θεία της και η μητέρα της θα την επισκέπτεται συχνά, ενώ ξεκαθάρισε ότι είχε χάσει την επιμέλεια του παιδιού επειδή ήταν έγκλειστη στον Κορυδαλλό.

«Όταν παραμένει ένας άνθρωπος 18 μήνες στη φυλακή είναι πολυ δύσκολα, ειδικά οταν δεν έχει καμία απολύτως σχέση με όσα κατηγορήθηκε. Το θέμα είνα πως η γυναίκα επιστρέφει στην οικογένειά της. Μακάρι η οικογένεια αυτή να έχει ένα νέο ξεκίνημα. Το παιδί θέλει μεγάλη βοήθεια, πρέπει να συνεχίσει το σχολείο, η μητέρα θα πηγαινοέρχεται συχνά να το βλέπει. Αισθάνεται δικαιωμένη, την πίστεψαν, έσκυψαν πάνω σε εκείνη και το παιδί. Είχε χάσει την επιμέλεια του παιδιού επειδή ήταν έγκλειστη. Είναι διαδικαστικο το θέμα να την ξαναπάρει», δήλωσε ο Απότολος Λύτρας.