Σιωπηλός αποχώρησε από το δικαστήριο ο Μάνος Δασκαλάκης αφού ανακοινώθηκε η απόφαση του δικαστηρίου εις βάρος της Ρούλας Πισπιρίγκου για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας με ισόβια κάθειρξη στη φυλακή.

Οι δικηγόροι του όμως έκαναν δηλώσεις λέγοντας ότι νιώθει δικαιωμένος ο Μάνος Δασκαλάκης με την καταδίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για την δολοφονία της 9χρονης Τζωρτζίνας που είχαν αποκτήσει μαζί.

Μιλώντας για την απόφαση, οι συνήγοροι του Μάνου Δασκαλάκη έκαναν λόγο για «ημέρα δικαίωσης για την Τζωρτζίνα, για τον κόπο που αφιερώσαμε δύο χρόνια σε αυτή την υπόθεση.

Η δικαιοσύνη απάντησε από ποιου το χέρι έφυγε από τη ζωή το κορίτσι, το χέρι της μητέρας του. Πάνω απ’ όλα δικαιωμένη είναι η Τζωρτζίνα» είπαν.

«Είναι μια δίκαιη απόφαση που ανταποκρίνεται στο αποδεικτικό υλικό. Δυστυχώς η απόφαση δεν μπορεί να φέρει πίσω το αγγελούδι που δολοφονήθηκε από το χέρι της ίδιας του της μάνας. Είναι μια υπόθεση που δεν μπορεί να χωρέσει ο ανθρώπινος νους» πρόσθεσαν.

Όπως τόνισαν, η απόφαση του δικαστηρίου «αποτελεί τεράστια ηθική δικαίωση των γιατρών και νοσηλευτών των τεσσάρων νοσοκομείων που επιλήφθηκαν της νοσηλείας της μικρής και λοιδωρήθηκαν άδικα από την κατηγορούμενη ότι αυτοί ευθύνονταν για τον θάνατο της Τζωρτζίνας».

Σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας

Ισόβια κάθειρξη ήταν η ομόφωνη τιμωρία της δικαιοσύνης για την Ρούλα Πισπιρίγκου η οποία νωρίτερα ομόφωνα είχε κηρυχθεί ένοχη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας.

Δικαστές και ένορκοι δεν πείστηκαν ότι η κατηγορούμενη είναι αθώα και την έκριναν ένοχη για τη βαρύτατη πράξη σε βάρος του παιδιού της.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου στις 5 Απριλίου θα ξαναβρεθεί στο εδώλιο καθώς συνεχίζεται η δίκη της για την υπόθεση του θανάτου των δύο μικρότερων παιδιών της, της Μαλένας και της Ίριδας.

Το γεγονός ότι δεν αιτήθηκε αναγνώριση ελαφρυντικών καθιστούσε εκ του νόμου μονόδρομο την επιβολή της ισόβιας κάθειρξης, καθώς για να μην επιβληθεί αυτή η βαρύτατη ποινή αναγκαία προϋπόθεση είναι η αναγνώριση έστω και ενός ελαφρυντικού.