Ισόβια κάθειρξη ήταν η ομόφωνη τιμωρία της δικαιοσύνης για τη Ρούλα Πισπιρίγκου η οποία νωρίτερα ομόφωνα είχε κηρυχθεί ένοχη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας.

Δικαστές και ένορκοι δεν πείστηκαν ότι η κατηγορούμενη είναι αθώα και την έκριναν ένοχη για τη βαρύτατη πράξη σε βάρος του παιδιού της.

Το γεγονός ότι δεν αιτήθηκε αναγνώριση ελαφρυντικών καθιστούσε εκ του νόμου μονόδρομο την επιβολή της ισόβιας κάθειρξης, καθώς για να μην επιβληθεί αυτή η βαρύτατη ποινή αναγκαία προϋπόθεση είναι η αναγνώριση έστω και ενός ελαφρυντικού.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου στις 5 Απριλίου θα ξαναβρεθεί στο εδώλιο καθώς συνεχίζεται σε διαφορετικό δικαστήριο, η δίκη της για την υπόθεση του θανάτου των δύο μικρότερων παιδιών της, της Μαλένας και της Ίριδας.

Πώς αντέδρασε η Πισπιρίγκου στο άκουσμα της απόφασης

Η απόφαση για την ενοχή της, απαγγέλθηκε σε μια κατάμεστη από κόσμο αίθουσα με την κατηγορούμενη να έχει στο πλευρό της την οικογένειά της.

Στο πίσω μέρος της αίθουσας βρίσκονταν ο πρώην σύζυγός της Μάνος Δασκαλάκης και ο πατέρας του για να ακούσουν την απόφαση της δικαιοσύνης.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου φαίνεται  να άκουσε ψύχραιμα την απόφαση για την ενοχή της.

Ο συνήγορος υπεράσπισής της, επανέλαβε ότι η κατηγορούμενη είναι αθώα και δεν υπέβαλε αίτημα για αναγνώριση ελαφρυντικών στο πρόσωπό της.