Ξεκάθαροι οι οργανωμένοι οπαδοί του Αρη όσον αφορά την επιθυμία τους για την έδρα διεξαγωγής του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος. Και με μια νέα πρόταση να ρίχνουν στο τραπέζι για τα εισιτήρια. Ο Super 3 με ανακοίνωσή του τόνισε ότι πρέπει να γίνει ό,τι λέει η προκήρυξη, δηλαδή ο τελικός να πραγματοποιηθεί στον Βόλο. Σε «ουδέτερη» πόλη. Και η ΕΠΟ το ίδιο είχε επισημάνει με την προηγούμενη ανακοίνωσή της, πως θα ακολουθήσει την προκήρυξη. Τι διαφορετικό υπήρξε; Αυτό που ακουγόταν ως τώρα ήταν ότι Παναθηναϊκός και Αρης θα πάρουν από 4.000-4.500 εισιτήρια για τον τελικό στο Πανθεσσαλικό. Οι φίλοι του Αρη ζητούν 8.000 εισιτήρια για εκείνους και για τους οπαδούς του Παναθηναϊκού. Και στην ανακοίνωσή τους ξεκαθαρίζουν πως δεν θέλουν ο τελικός να γίνει στην Αθήνα και αδιαφορούν για το αν θα έκαναν ξανά μια μεγάλη εκδρομή. «Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να σκοράρουν οι παίκτες μας ένα γκολ παραπάνω από τους αντιπάλους», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σήμερα η σύσκεψη με παρουσία και του Μπέου

Σήμερα πάντως θα έχουμε τις περισσότερες, αν όχι όλες, τις απαντήσεις σχετικά με το τι μέλλει γενέσθαι για τον τελικό του Κυπέλλου. Που για άλλη μια χρονιά δεν αποκλείεται να μετατραπεί σε σίριαλ. Κι αυτό γιατί η ΕΠΟ δεν ορίζει ένα γήπεδο ευθύς εξαρχής, ώστε όλες οι ομάδες να γνωρίζουν πού θα παίξουν από το ξεκίνημα της σεζόν. Η Ελληνική Ομοσπονδία έχει καλέσει σήμερα στις 12.00 τόσο τις δύο φιναλίστ (Παναθηναϊκός, Αρης), όσο και την Αστυνομία, αλλά και τον Αχιλλέα Μπέο. O τελευταίος ως δήμαρχος Βόλου έχει θέσει όρους για να γίνει ο τελικός Κυπέλλου στο Πανθεσσαλικό. Χωρίς κόσμο, με προσκλήσεις και μαθητές. Κάτι που δεν βρίσκει σύμφωνες τις δύο ομάδες. Εκεί εγκλωβίζεται και η ΕΠΟ, η οποία βάσει προκήρυξης δεν μπορεί να πάει τον τελικό ούτε στο ΟΑΚΑ, ούτε σε γήπεδο της Βόρειας Ελλάδας, αν δεν συναινέσουν οι δύο φιναλίστ. Και ο Αρης το έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν πάει ΟΑΚΑ!

Ας κρατήσουμε και το ότι το AEL FC Arena δεν πληροί τις προϋποθέσεις μετά τα τελευταία μέτρα με τις κάμερες και τα τουρνικέ. Και όλοι περιμένουν με αγωνία να δουν τι θα πει ο Μπέος. Αν ο Μπέος πει πάμε για Βόλο με κόσμο, τότε θα προχωρήσει. Διαφορετικά ετοιμαστείτε για νέο σίριαλ με άγνωστη κατάληξη. Πάντως τόσο ο Παναθηναϊκός όσο και ο Αρης θα υπενθυμίσουν στον δήμαρχο Βόλου πως οι σχέσεις μεταξύ των οπαδών τους είναι σε ένα καλό σημείο. Και θα επιχειρήσουν να του δώσουν εγγυήσεις ότι δεν θα συμβεί το παραμικρό τόσο στην πόλη, όσο και στο γήπεδο. Μένει να δούμε τι λέει και η Αστυνομία γι’ αυτό.

Η ρήτρα του Αλμέιδα

Ο Ματίας Αλμέιδα έχει δεθεί για τα καλά με την ΑΕΚ και σε όποιο Μέσο παραχωρεί συνέντευξη λέει πως θέλει να εξαντλήσει το συμβόλαιό του. Το οποίο έχει ισχύ έως το 2028 μετά την ανανέωση την περσινή σεζόν. Ομως ο Αργεντινός φέρεται ότι έχει πάρει και τα μέτρα του σε περίπτωση που υπάρξει κάποια πρόταση την οποία δύσκολα θα μπορούσε να αρνηθεί. Και τι καλύτερο για τον οποιονδήποτε αργεντινό προπονητή να προπονήσει την εθνική ομάδα της χώρας του. Στο Μεξικό λοιπόν αναφέρουν ότι ο Αλμέιδα έχει βάλει ειδικό όρο στο συμβόλαιό του με την ΑΕΚ για να μπορεί να αποχωρήσει από τον πάγκο της σε περίπτωση που δεχθεί πρόταση να αναλάβει την Εθνική Αργεντινής, αλλά όχι μόνο. Η ίδια ρήτρα μιλάει και για πρόταση από την Εθνική του Μεξικού, χώρα στην οποία ο Αλμέιδα αγαπήθηκε από τον κόσμο όταν βρισκόταν σε ομάδα του πρωταθλήματος. Αφοσίωση στην ΑΕΚ υπάρχει, αλλά ο Αλμέιδα ήθελε να πάρει και τα… μέτρα του σε περίπτωση που έχει στα χέρια του κάτι τόσο εξαιρετικό.

Η εισαγγελία ζητά τη φυλάκιση του Ρουμπιάλες

Τη φυλάκιση του άλλοτε προέδρου της ισπανικής ομοσπονδίας Λουίς Ρουμπιάλες για δυόμισι χρόνια ζήτησε η εισαγγελία για το περίφημο φιλί στην ποδοσφαιρίστρια Τζένι Ερμόσο, κατά την απονομή των μεταλλίων του τελευταίου Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών. Ο ένας χρόνος είναι για το αδίκημα της σεξουαλικής επίθεσης και 18 μήνες για το αδίκημα του εξαναγκασμού.

Η δικαστής Μάρτα Ντουράντε Χιλ που εξέτασε την υπόθεση ζητά επίσης να καταβάλει στην Ερμόσο 50.000 ευρώ αποζημίωση, του απαγορεύεται η οποιαδήποτε επικοινωνία μαζί της, δεν θα μπορεί να την πλησιάζει σε απόσταση 200 μέτρων για τέσσερα χρόνια και να μπει σε επιτήρηση για τα επόμενα δύο χρόνια.

Ποινή φυλάκισης για ενάμισι χρόνο ζήτησε επίσης για τους κατηγορούμενους Αλμπερτ Λούκε, Χόρχε Βίλδα και Ρούμπεν Ριβέρα για το αδίκημα του εξαναγκασμού που υπέβαλαν την Ερμόσο και καλούνται να της καταβάλουν από κοινού επιπλέον 50.000 ευρώ.

Τέλος, η δικαστής ζήτησε να αποκλειστούν οι τέσσερις άνδρες από κάθε δραστηριότητα που έχει σχέση με τον αθλητισμό για όσο διάστημα θα ισχύσει η ποινή τους.

Οπαδοί και στα δημοσιογραφικά

Ηταν δύσκολες οι συνθήκες στην Τιφλίδα για ολόκληρη την ελληνική αποστολή. Ακόμα και για τους δημοσιογράφους. Υπήρχε πολύ μεγάλος φανατισμός από τους Γεωργιανούς, το καταλάβαιναν όλοι με μια απλή βόλτα στην πόλη τη μέρα του αγώνα. Και στο γήπεδο επικρατούσε πανδαιμόνιο. Οχι μόνο στις εξέδρες, αλλά ακόμα και στα δημοσιογραφικά, εκεί που οι εκπρόσωποι του Τύπου προσπαθούσαν να κάνουν τη δουλειά τους. Αλλά γινόταν με… δυσκολία. Υπήρξαν μαρτυρίες μέσω των live στις ιστοσελίδες από έλληνες δημοσιογράφους που έλεγαν πως ακριβώς από πάνω τους βρίσκονταν οπαδοί που είχαν… απειλητικά βλέμματα προς εκείνους. Ευτυχώς η κατάσταση δεν ξέφυγε.