Μεγαλώνει την πίεση προς την κυβέρνηση με τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτη Φάμελλο, να πιέζει με κάθε θεμιτό τρόπο στοχεύοντας κατευθείαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ανεβαίνοντας στο βήμα της Βουλής, την τελευταία ημέρα συζήτησης της πρότασης δυσπιστίας, ο πρόεδρος της Κ.Ο. του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κάλεσε στην αρχή τον πρωθυπουργό να δώσει απαντήσεις γιατί παραιτήθηκαν δύο κορυφαίοι υπουργοί. «Γιατί παραιτήθηκαν; Δεν τα κατάφεραν, στράβωσε κάτι, ή δεν γνωρίζατε για τη συνάντηση;» ρώτησε απαιτώντας απαντήσεις.

«Η κυβέρνηση άρχισε να φυλλορροεί»

Ο Σωκράτης Φάμελλος εκτίμησε πως η κυβέρνηση άρχισε να φυλλορροεί πριν ακόμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλήσει στο ελληνικό Κοινοβούλιο και εκτίμησε πως οι παραιτήσεις των δύο κορυφαίων υπουργών είναι αποτέλεσμα τις πιέσεις που ασκεί η κοινωνία με αφορμή το έγκλημα των Τεμπών.

Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ καταφέρθηκε κατά του υπουργού Δικαιοσύνης, Γ. Φλωρίδη και την αναφορά του σε «μπαζώματα» καλώντας να το θέσει «μπροστά στους γονείς των θυμάτων των Τεμπών» αλλά και κατά του τέως υπουργού Μεταφορών Κ. Αχ. Καραμανλή που «ήρθε κατώτερος των περιστάσεων χωρίς να αναλάβει καμία ευθύνη» και πρόσθεσε: «Yπάρχουν ευθύνες για το έγκλημα των Τεμπών. Υπήρχαν προειδοποιήσεις για μεγάλο δυστύχημα που αγνόησε».

Ειδικά για τον τέως υπουργό, αφού τον χαρακτήρισε «προκλητικό και αμετανόητο» και τον κάλεσε να βγει να πει πως δεν τον καλύπτει η διάταξη για την ασυλία υπουργών, ζήτηση «να συσταθεί Προκαταρκτική Επιτροπή που θα τον παραπέμψει στη Δικαιοσύνη για να ελεγχθεί».

Ποιος σας ενημέρωσε τα ξημερώματα εκείνης της ημέρας με παραποιημένα στοιχεία, ρώτησε τον πρωθυπουργό, αναφερόμενος στη «μονταζιέρα» και τα ηχητικά ντοκουμέντα που αλλοιώθηκαν.

Για την πρόταση δυσπιστίας ανέφερε πως κατατέθηκε «για να μάθει άφοβα η κοινωνία τι κρύβεται πίσω από τις μάσκες σας».

Μεγαλώνοντας το κάδρο είπε πως «τα πανεπιστήμια και τα νοσοκομεία για εσάς γίνονται επιχειρήσεις».

Ευθεία επίθεση σε Μητσοτάκη

Ο κ. Φάμελλος είπε ότι «ακόμα κι αν λάβει σήμερα την ψήφο εμπιστοσύνης ο κ. Μητσοτάκης, αυτό δε σημαίνει ότι απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της ελληνικής κοινωνίας και εκεί γίνεται η τελική καταμέτρηση».

«Δεν δυσπιστούμε μόνο εμείς προς την κυβέρνηση σας, αλλά η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας, στην οποία ανταποκριθήκαμε και συμμετείχαμε σε αυτή την κοινή υποβολή της πρότασης», είπε, σχολιάζοντας ότι «δεν θα πάρουμε την άδεια σας για να ασκήσουμε τα δημοκρατικά μας καθήκοντα». «Όχι δεν απολογούμαστε σε κανέναν, δίνουμε λογαριασμό μόνο στην κοινωνία και μόνο από αυτή παίρνουμε εντολές, όχι σε υπουργούς του κ. Μητσοτάκη που απολογούνται μόνο σε συμφέροντα», ανέφερε.