Δύσκολα θα ξεχάσει η Αν Χάθαγουεϊ το 2011. Τότε, μαζί με τον Τζέιμς Φράνκο χαρακτηρίστηκαν ως οι χειρότεροι παρουσιαστές των Όσκαρ. Παρόλο που κέρδισε το πρώτο της βραβείο Β’ Γυναικείου Ρόλου για το μιούζικαλ των «Αθλιων», το San Francisco Chronicle την χαρακτήρισε ως η «πιο ενοχλητική σταρ» της χρονιάς. Στην συνέχεια το New York Times δημοσίευσε άρθρο το 2013 με τίτλο «Μισούμε πραγματικά την Αν Χάθαγουεϊ;».

Οι μπλόγκερς την χαρακτήρισαν «ενοχλητικό παιδί του θεάτρου» ενώ άλλοι την επέκριναν ως ανειλικρινή. Όλοι πίστευαν πώς το αστέρι της Χάθαγουεϊ ήταν έτοιμο να σβήσει…

Η Χάθαγουεϊ, να θυμίσουμε ότι κέρδισε βραβεία Καλύτερης Ηθοποιού από τη Βρετανική Ακαδημία Κινηματογραφικών και Τηλεοπτικών Τεχνών (BAFTA), από το Σωματείο Ηθοποιών (SAG Awards) και Χρυσή Σφαίρα το 2013 για τον ρόλο της της ως Φαντίν.

Εκεί που φαινόταν πώς όλος ο κόσμος ήταν εναντίον της, υπήρξαν υποστηρικτές που στάθηκαν στο πλευρό της και της έδωσαν ευκαρία να λάμψει ξανά. Ανάμεσά τους ήταν ο Κρίστοφερ Νόλαν που της έδωσε έναν ρόλο στο «Interstellar», παρά την αυξανόμενη ανησυχία από τα στούντιο και τους κινηματογραφιστές για την «τοξική» προσωπικότητά της που είχε δημιουργηθεί στο διαδίκτυο.

Ο «άγγελος» Κρίστοφερ Νόλαν

Η Αν Χάθαγουεϊ δεν δίστασε να αναφερθεί για την σκοτεινή περίοδο που ο κόσμος της μισούσε. Η ίδια, μιλώντας στο Vanity Fair, αναφέρθηκε σε αυτό λέγοντας πως «Πολλοί άνθρωποι δεν μου έδιναν ρόλους επειδή ανησυχούσαν τόσο πολύ για το πόσο τοξική είχε γίνει η ταυτότητά μου στο διαδίκτυο. Αλλά είχα έναν άγγελο, τον Κρίστοφερ Νόλαν, που δεν τον ένοιαζε αυτό και μου έδωσε έναν από τους πιο όμορφους ρόλους που είχα σε μια από τις καλύτερες ταινίες στις οποίες συμμετείχα», παραδέχτηκε η ίδια.

«Δεν ξέρω αν ήξερε ότι με στήριζε εκείνη τη στιγμή, αλλά η απόφασή του είχε αυτό το αποτέλεσμα», συνέχισε η Χάθαγουεϊ. «Και η καριέρα μου δεν έχασε τη δυναμική όπως θα μπορούσε να έχει αν δεν με είχε στηρίξει».

«Η ταπείνωση είναι ένα από τα πιο σκληρά πράγματα που μπορεί να περάσει κανείς. Το κλειδί είναι να μην το αφήσεις να σε ρίξει.. Πρέπει να μείνεις τολμηρός. Ζητάτε από τους ανθρώπους να επενδύσουν τον χρόνο τους, τα χρήματά τους, την προσοχή τους και τη φροντίδα τους σε εσάς. Πρέπει λοιπόν να τους δώσετε κάτι που αξίζει όλα αυτά τα πράγματα», δήλωσε η Αν Χάθαγουεϊ.

«Αυθεντικός»

Δεν είναι η πρώτη φορά που αναφέρεται στη συνεργασία της με τον Νόλαν. Κατά τη διάρκεια μιας συνομιλίας με την πρωταγωνίστρια του «Oppenheimer», Έμιλι Μπλαντ, πριν από έναν χρόνο, στο «Actors on Actors» του Variety, η Χάθαγουεϊ είχε πει ότι «αυτό που με εντυπωσιάζει με τον Κρις είναι ότι είναι αυθεντικός με την καλύτερη έννοια της λέξης».

Η Αν Χάθαγουεϊ πρωταγωνιστεί στη ρομαντική ταινία «The Idea of You», που κάνει πρεμιέρα στις 2 Μαΐου στο Amazon Prime Video.

H αποκάλυψη της ηθοποιού

Η διάσημη ηθοποιός αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, στην ανάρτηση που είχε κάνει, ούσα 3 μηνών έγκυος το 2019. Στη λεζάντα της ανάρτησης έγραψε χαρακτηριστικά η στερα: «Δεν είναι για ταινία… Πέρα από την πλάκα, για όλους όσοι περνούν την κόλαση της υπογονιμότητας, να ξέρετε ότι δεν ήταν μια ίσια γραμμή καμία από τις εγκυμοσύνες μου. Σας στέλνω πολλή αγάπη».

Όταν ρωτήθηκε για το τι πραγματικά κρυβόταν πίσω από αυτή τη φωτογραφία, η Αν Χάθαγουεϊ παραδέχτηκε: «Δεδομένου του πόνου που ένιωσα ενώ προσπαθούσα να μείνω έγκυος, θα ήμουν ανειλικρινής να δημοσιεύσω κάτι σούπερ χαρούμενο, όταν ξέρω ότι η ιστορία είναι πολύ πιο διαφοροποιημένη από αυτό και για εμένα και για τον καθένα».

Έπαιζε σε παράσταση και απέβαλε πάνω στη σκηνή

Όπως αποκάλυψε στη συνέχεια, είχε αποβάλει το 2015 ενώ πρωταγωνιστούσε στην παράσταση Grounded, που παιζόταν τότε στο Broadway. Μάλιστα στην παράσταση υποδυόταν μία γυναίκα πιλότο που είναι έγκυος και έπρεπε να προσποιείται κάθε μέρα, για όσο διήρκησε η παράσταση δηλαδή -περίπου έξι εβδομάδες- ότι γεννάει. Τότε ήταν που έπαθε την αποβολή και ένιωσε να καταρρέει ο κόσμος της.

Όταν αυτό της συνέβη, όπως εξομολογήθηκε: «Σκέφτηκα: πού είναι αυτές οι πληροφορίες; Γιατί αισθανόμαστε τόσο απομονωμένες; Εκεί είναι που συμβαίνει η ζημιά. Έτσι αποφάσισα ότι θα μιλήσω γι’ αυτό. Αυτό που μου ράγισε την καρδιά, μου τίναξε τα μυαλά στον αέρα και μου έδινε ελπίδα. Για τρία χρόνια μετά σχεδόν καθημερινά, μια γυναίκα ερχόταν σε μένα κλαίγοντας και απλά την αγκάλιαζα, επειδή κουβαλούσε αυτόν τον πόνο και ξαφνικά δεν ήταν πια μόνο δικός της… Δεν επρόκειτο να νιώσω ντροπή για κάτι που μου φαινόταν αρκετά φυσιολογικό. Έπρεπε να το κρατήσω αληθινό… Έτσι, όταν πήγε καλά για μένα, έχοντας βρεθεί στην άλλη πλευρά – όπου πρέπει να χαίρεσαι για κάποιον – ήθελα να ενημερώσω τις αδελφές μου: “Δεν χρειάζεται να είσαι πάντα χαριτωμένη. Σας βλέπω και είμαι μαζί σας”. Είναι πραγματικά δύσκολο να θέλεις κάτι τόσο πολύ και να αναρωτιέσαι αν κάνεις κάτι λάθος».