Η Dacia έχει ως στόχο να προσφέρει φθηνά ηλεκτρικά αυτοκίνητα, με στόχο να κάνει την ηλεκτροκίνηση πιο προσιτή σε όλους. Ήδη το πρώτο ηλεκτρικό στην ιστορία της Dacia με ιδιαίτερα χαμηλή τιμή κυκλοφορεί στην ελληνική αγορά! Είναι το Spring, που αυτή την περίοδο κοστίζει από 18.950 ευρώ. Το Dacia Spring έχει άνετη καμπίνα, οικογενειακών διαστάσεων για τέσσερις επιβάτες, ενώ έχει αξιοπρεπές πορτ-μπαγκάζ 270 λίτρων, νούμερο μεγαλύτερο κι από μοντέλα της κατηγορίας των supermini.

Φέρει ηλεκτροκινητήρα, ο οποίος αποδίδει 65 ίππους και 113 Nm ροπής. Την μπαταρία του προσφέρει αυτονομιά 250 χλμ., ενώ η μικρής χωρητικότητας μπαταρία (26,8 kWh ωφέλιμη χωρητικότητα) φορτίζει γρήγορα,  λόγω και του On-Board Charger των 6,6 kW (σε 4 ώρες περίπου).

Επίσης, αυτή την περίοδο από τις πιο προσιτές λύσεις στην αγορά των ηλεκτρικών είναι και το Fiat 500e, χάρη στην ελληνική αντιπροσωπεία που το πρσοφέρει με  παχυλή έκπτωση έως και τα 6.000 €! Συνυπολογίζοντας και την κρατική επιδότηση «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2» των 8.000 €, το συνολικό όφελος που λαμβάνει ο αγοραστής μπορεί να αγγίξει έως και τα 14.000 €.

Η προσφορά αφορά όλα τα αμαξώματα, Hatchback, 3+1 και Cabrio, και μάλιστα σε όλα τα επίπεδα εξοπλισμού. Οπότε με υπολογισμένη και την  επιδότηση, η βασική έκδοση του 500e ξεκινάει από τα 21.500 € για την έκδοση RED.

H νέα γενιά ηλεκτρικών εμπλουτίζεται από το ηλεκτρικό Peugeot e-208, όντας εξοπλισμένο με μεγαλύτερη μπαταρία χωρητικότητας 51 kWh (ωφέλιμη – 48,1 kWh). Φυσικά, το μεγάλο του πλεονέκτημα είναι ότι μπορεί να προσφέρει αυτονομία έως και 400 χιλιόμετρα κάτι που εξαρτάται και από την υιοθέτηση της οικολογικής οδήγησης. Πάντως η  Peugeot αναφέρει ότι αυτό είναι ένα  ρεαλιστικό νούμερο, αρκεί να υπάρχει σύνεση με το γκάζι. Το φρεσκαρισμένο Peugeot e-208 προσφέρεται και αυτό με την κρατική επιδότηση και είναι μια από τις πιο οικονομικές προτάσεις στην ελληνική αγορα. Επίσης, διατίθεται με στάνταρ  τριφασικό φορτιστή 11 kW, για ταχύτερη φόρτιση.Οι εκτιμώμενοι χρόνοι φόρτισης από 20 έως 80% είναι μικρότεροι από 25 λεπτά από έναν ταχυφορτιστή (100 kW), 4 ώρες 30 λεπτά από ένα Wallbox (7,4 kW), και 10 ώρες και 30 λεπτά από μια ενισχυμένη παροχή (3,2 kW). Επίσης, η Hyundai προσφέρει τα ηλεκτρικά της μοντέλα Kona EV, Ioniq 5 και Ioniq 6, που χάρη στο πρόγραμμα Green Bonus το όφελος για τον πελάτη σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να αγγίξει τα  9.000 ευρώ. Η  εν λόγω ενέργεια ισχύει μόνο για τα άμεσα διαθέσιμα αυτοκίνητα που υπάρχουν στην Ελλάδα και για παραγγελίες έως τις 30 Μαρτίου.

Μετά το λανσάρισμα του νέου ηλεκτρικού Avenger, ένα μοντέλο  που κέρδισε τον ευρωπαϊκό τίτλο Car of the Year, το αμιγώς ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο προσφέρεται σε ιδιαίτερα δελεαστική τιμή χάρη στην παχυλή πριμοδότηση από την κρατική επιδότηση! Η ηλεκτρική έκδοση του Avenger διαθέτει ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 156 ίππων μπαταρία χωρητικότητας 54 kWh που υπόσχεται μέση αυτονομία 400 χλμ ενώ στην πόλη αγγίζει τα 550 χλμ! Το μικρότερο μοντέλο της αμερικάνικη φίρμας διαθέτει το DNA ενός γνήσιου Jeep και ταυτόχρονα, έχει συμπαγείς διαστάσεις (μήκος 4080 χλστ) ώστε να ικανοποιεί τις ανάγκες των Ευρωπαίων πελατών (σχεδιάστηκε ειδικά για την Ευρώπη). Η πρώτη ηλεκτρική πρόταση της Jeep σε καμιά περίπτωση δεν περνά απαρατήρητη, καθώς η τιμή (30.700) με την κρατική επιδότηση είναι πολύ κοντά στα ψηλά της κατηγορίας B-SUV όπυ ανήκει.