Σοβαρός τραυματισμός σημειώθηκε το Σάββατο το απόγευμα σε κλειστή παιδική χαρά στην Αμφιλοχία όταν ένα 9χρονο κορίτσι έκοψε το αυτί του σε ελαττωματικό παιχνίδι.

Στην παιδική χαρά  έπαιζαν κι άλλα παιδιά παρά το γεγονός ότι ήταν κλειδωμένη από τον Δήμο λόγω ακαταλληλότητας.

Το  αυτί του παιδιού σχεδόν αποκολλήθηκε και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Κέντρο Υγείας Αμφιλοχίας, όμως λόγω της σοβαρότητας του τραύματος, κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στο νοσοκομείο «Χατζηκώστα» των Ιωαννίνων.

Χρειάστηκαν 20 ράμματα για την επανασύνδεση του αυτιού του κοριτσιού.

Η μικρή πλέον αναρρώνει και προσπαθεί να ξεχάσει τη δυσάρεστη περιπέτεια

Το κοριτσάκι τραυματίστηκε σοβαρά

Έλλειψη σήμανσης;

Η παιδική χαρά κατασκευάστηκε το περασμένο καλοκαίρι, ωστόσο δεν λειτούργησε ποτέ γιατί δεν διέθετε ράμπα εισόδου για άτομα με αναπηρία.

Η μητέρα κατήγγειλε πως στην εν λόγω παιδική χαρά δεν υπήρχε κάποια σήμανση απαγόρευσης εισόδου, ενώ οι πόρτες ήταν ανοιχτές. Ανέφερε δε, ότι μετά από καταγγελίες δικές τους ο Δήμος τοποθέτησε πινακίδα.

Ο δήμαρχος Αμφιλοχίας, Αθανάσιος Τορουνίδης, τόνισε ότι πριν από το ατύχημα υπήρχαν προειδοποιητικές σημάνσεις απαγόρευσης εισόδου ενώ εικάζει πως κάποιος τα αφαίρεσε και δεν έγινε αντιληπτό από τις δημοτικές αρχές.

«Υπήρχε και σήμανση και ήταν κλειδωμένες οι πόρτες, τώρα εάν κάποιος αφαίρεσε κάποια στιγμή και δεν έπεσε στην αντίληψή μας μια αλυσίδα ή ένα λουκέτο αυτό μπορώ δεν το ξέρω. Υπήρχε η σήμανση αν κάποιος την αφαίρεσε αυτό, δεν μπορώ να  το ξέρω».

Μετά και το ατύχημα του παιδιού, η δημοτική αρχή επισπεύδει τις εργασίες στην παιδική χαρά.

Η εννιάχρονη αναρρώνει, προσπαθώντας να ξεχάσει τη δυσάρεστη περιπέτεια που πέρασε.