Με μια περίεργη υπόθεση ασφαλιστικής απάτης βρέθηκαν αντιμέτωπες οι αρχές της Ταϊβάν, όταν συνέλαβαν δύο νεαρούς καθώς επιχείρησαν να αποσπάσου εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ με έναν αδιανόητο τρόπο.

Συγκεκριμένα, ο 23χρονος Liao έπεισε τον φίλο τουνκαι φοιτητή Τσάνγκ να «φροντίσει» να ακρωτηριαστούν τα πόδια του, με την ελπίδα να λάβει ασφαλιστική αποζημίωση ύψους 1,3 εκατ. δολ.

Ο Zhang πείστηκε και έτσι βούτηξε τα πόδια του σε έναν κουβά με πάγο για περισσότερες από 10 ώρες για να τα κρυοπαγήσει τόσο πολύ, που θα χρειαζόταν διπλό ακρωτηριασμό, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών της Ταϊβάν.

Οι νεαροί είχαν φροντίσει μέρες πριν να αγοράσει ο Τσάνγκ πολλά ακριβά συμβόλαια για ασφάλιση ζωής, ταξιδιωτική ασφάλιση και ασφάλιση ατυχήματος, ανέφεραν οι εισαγγελείς.

Στη συνέχεια, στις 26 Ιανουαρίου 2023, ο Λιάο και ο Τσάνγκ έκαναν βόλτες στην Ταϊπέι με μια μοτοσικλέτα τη νύχτα, θέλοντας να παρουσιάσουν τον ισχυρισμό ότι ο Τσάνγκ προσβλήθηκε από κρυοπαγήματα ενώ επέβαινε στο όχημα αργά το βράδυ, είπαν οι ερευνητές.

Μετά τη βόλτα τους με τη μοτοσικλέτα, ο Τσάνγκ έβαλε τα πόδια στον κουβά και μετά εισήχθη στο νοσοκομείο.

Ωστόσο, το ιατρικό προσωπικό κατάλαβε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, καθώς τα πόδια του δεν έφεραν σημάδια από παπούτσια ή κάλτσες και τα τραύματά του φαίνονταν συμμετρικά, τα οποία δεν συνάδουν με έναν φυσικό τραυματισμό από κρυοπαγήματα, είπαν οι αξιωματικοί της αστυνομίας.

Εξάλλου, ο καιρός τη νύχτα της 26ης Ιανουαρίου δεν ήταν κοντά στο μηδέν, με την πιο κρύα θερμοκρασία να φτάνει μόνο τους 5,5 ℃.

«Καθώς η Ταϊβάν είναι μια υποτροπική περιοχή, περιπτώσεις σοβαρών κρυοπαγημάτων που απαιτούν ακρωτηριασμό είναι ανήκουστες λόγω των φυσικών κλιματικών συνθηκών», ανέφεραν οι αρχές.

Ανέφερε ότι τα πόδια του Τσάνγκ ακρωτηριάστηκαν κάτω από τη γάμπα λόγω των τραυμάτων του από κρυοπαγήματα, αλλά η περίπτωσή του αναφέρθηκε στις αρχές.

Όταν η αστυνομία έβαλε στο μικρισκόπιό της τους δύο ύποπτους νεαρούς τον Νοέμβριο, βρήκε τον πλαστικό κουβά που χρησιμοποιήθηκε για να παγώσει τα πόδια του Τσάνγκ, ασφαλιστικά έγγραφα, ένα λευκό κουτί από πολυεστέρα για ξηρό πάγο, οκτώ κινητά τηλέφωνα και έναν υπολογιστή tablet.

Έτσι, οι Λιάο και Τσάνγκ συνελήφθησαν στις 17 Ιανουαρίου και κατηγορούνται και οι δύο για απάτη και συνέργεια σε σοβαρό τραυματισμό.

Σημειώνεται πως πριν ο Λιάο βάλει σε αυτή την τρομερή περιπέτεια τον φίλο του είχε χάσει πολλά κρυπτονομίσματα και έτσι ξεγέλασε τον Τσανγκ να υπογράψει ένα έγγραφο που τον υποχρέωνε να πληρώσει περίπου 800.000 δολάρια, σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, λέγοντάς του ότι τον κυνηγούσαν γκάνγκστερ.

Με πληροφορίες από Business Insider