Σοκαριστικό βίντεο κάνει το γύρο του διαδικτύου όπου φαίνεται ένα βρέφος να καπνίζει ηλεκτρονικό τσιγάρο. Αντιδράσεις έχει ξεσηκώσει στην Μεγάλη Βρετανία το βίντεο, που δείχνει το μωρό να καπνίζει μέσα σε αυτοκίνητο.

Συγκεκριμένα, όπως φαίνεται στο βίντεο το βρέφος κάθεται στο καρεκλάκι του στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου και κρατά στο χέρι του ένα ηλεκτρονικό τσιγάρο και να το καπνίζει.

Ένα μεγαλύτερο παιδί ακούγεται να βήχει, προτού πει: «Με πνίγεις με το άτμισμα».

Δείτε το βίντεο:

Τέλος τα τσιγάρα μια χρήσης

Τον περασμένο μήνα, η κυβέρνηση αποκάλυψε ότι τα τσιγάρα μιας χρήσης θα απαγορευθούν σε μια προσπάθεια να προστατεύσουν την υγεία των παιδιών, καθώς σύμφωνα με στοιχεία τα τελευταία 3 χρόνια έχει τριπλασιαστεί ο αριθμός που τα χρησιμοποιούν.

Αυτό συμβαίνει λόγω των συσκευών που διατίθενται σε μια σειρά από έντονα χρώματα και  μεδελεαστικές γεύσεις. Τα στοιχεία δείχνουν ότι το 9% των παιδιών ηλικίας 11 έως 15 ετών ατμίζουν, με τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στην υγεία να είναι ακόμα άγνωστες.

Το μέτρο αναμένεται να έρθει στις αρχές του επόμενου έτους, με την ελπίδα ότι θα σταματήσει την τάση του ατμίσματος μεταξύ των παιδιών.