Σοκαριστικό περιστατικό συνέβη στην πολιτεία του Κονέκτικατ των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Στη δημοσιότητα ήρθε ένα βίντεο που δείχνει έναν αστυνομικό εκτός υπηρεσίας να γρονθοκοπεί οδηγό αυτοκινήτου επειδή του κόρναρε καθώς περίμεναν στο φανάρι.

Συγκεκριμένα το υλικό από την κάμερα του οχήματος που οδηγούσε ο Thomas Brocuglio κατέγραψε τον Δεκανέα της Αστυνομίας Allen Ganter, από το τμήμα του Meriden, να σταματά σε κόκκινο φανάρι στο Rocky Hill, όπως γράφει η New York Post.

Πώς ξεκίνησαν όλα

Ο 37χρονος Brocuglio με συνοδηγό τον… σκύλο του, σταμάτησε πίσω από τον αστυνομικό περιμένοντας να στρίψει δεξιά. «Τι κάνεις;», ρώτησε ο Brocuglio τη στιγμή που κόρναρε.

Στη συνέχεια, ο 57χρονος Ganter βγήκε από το όχημα κουνώντας το σήμα του καθώς πλησίαζε το όχημα του Brocuglio. «Δεν μπορείς να στρίψεις δεξιά στο κόκκινο εδώ, μ@λ@κ@», φώναξε ο αστυνομικός..

Ο Brocuglio επεσήμανε ότι η πινακίδα λέει «σταματήστε εδώ όταν είναι κόκκινο» και όχι «μην στρίψετε εδώ», ενώ τον κατηγόρησε ότι μιλούσε στο τηλέφωνο χωρίς να προσέχει την κυκλοφορία. «Σε είδα να κοιτάς κάτω», είπε ο Brocuglio.

«Όχι, μετακινούσα κάτι στην τσάντα μου», απάντησε ο Ganter.

Άναψαν τα «αίματα»

Η κόντρα των δύο αντρών άρχισε να φουντώνει με τον αστυνομικό να απειλεί με κλήση, θέλοντας να ενημερώσει τον «προϊστάμενό» του. Ο Brocuglio ζήτησε από τον -εκτός υπηρεσίας- αστυνομικό τον αριθμό του σήματός του.

Ο Ganter έφτασε στο αυτοκίνητο του Brocuglio και τον γρονθοκόπησε, όπως δείχνει το βίντεο. «Θα συλληφθείς για επίθεση σε πολίτη», του φωνάζει ο Brocuglio καθώς ο Ganter γυρνάει στο όχημά του.

Ο Ganter απομακρύνεται και ο Brocuglio καλεί την Άμεση Δράση για να καταγγείλει την επίθεση που είχε ήδη καταγραφεί στην κάμερα του αυτοκινήτου του. Ο Brocuglio είπε στους αστυνομικούς ότι έμεινε ζαλισμένος από τη γροθιά και πιθανόν να έπαθε διάσειση, όπως προκύπτει από το ένταλμα σύλληψης που επικαλείται η αμερικανική εφημερίδα.

Οι φωτογραφίες έδειξαν το πρήξιμο και το «κοκκίνισμα» στο αριστερό μάγουλο του άντρα που δέχτηκε την επίθεση του «θερμοκέφαλου» αστυνομικού.

Τι δήλωσε ο αστυνομικός

«Δηλαδή λέει ότι τον χτύπησα;» ρώτησε, λέγοντας: «Και δεν υπάρχει τίποτα που να μπορώ να κάνω επειδή μου φώναζε;» Στη συνέχεια, ο Ganter παραδέχτηκε ότι γρονθοκόπησε τον Brocuglio. «Εγώ φταίω, έκανα λάθος, δεν έπρεπε να το κάνω», παραδέχτηκε.

Οι αστυνομικοί κατέγραψαν το χέρι του συναδέλφου τους, που έφερε ένα κόκκινο σημάδι στον δεξιό του δείκτη. Η πολιτειακή Αστυνομία ξεκίνησε εσωτερική έρευνα για την επίθεση και διαπίστωσε ότι ο αστυνομικός παραβίασε τους κανόνες συμπεριφοράς του τμήματος. Ο Ganter, ο οποίος εργάζεται ως σχολικός υπεύθυνος για το «Thomas Edison Middle School», κατηγορήθηκε για παραβίαση της ειρήνης και επίθεση τρίτου βαθμού.

«Απομακρύνθηκε από το πόστο του υπεύθυνου σχολικών πόρων, ως αποτέλεσμα της πειθαρχικής ποινής που του επιβλήθηκε στο πλαίσιο των ερευνών. Ο δεκανέας Ganter απομακρύνθηκε οριστικά από την αποστολή του», σημείωσε η αστυνομία του Meriden. Επίσης, τέθηκε σε διαθεσιμότητα για πέντε ημέρες άνευ αποδοχών, ενώ, υποχρεώθηκε να παρακολουθήσει μαθήματα διαχείρισης θυμού για τα επόμενα τρία χρόνια.