Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός συνεχίζουν την προετοιμασία τους για την μεγάλη αναμέτρηση της 29ης αγωνιστικής της Euroleague (14/3,19:45) στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, σε ένα ματς το οποίο αναμένεται να κρίνει πολλά στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας.

Το ντέρμπι των «αιωνίων» ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της αγωνιστικής και ήδη η Εuroleague με ένα ξεχωριστό αφιέρωμα στις δύο ομάδες βάζει στο… κλίμα το φίλαθλο κοινό, κάνοντας αναφορά στο σχετικό βίντεο ότι ενδέχεται να ακολουθήσουν και άλλες τέτοιες «μάχες».

Το βίντεο που κυκλοφόρησε λίγες ώρες πριν τον «εμφύλιο», είναι εντυπωσιακό και πέραν από τα πλάνα και τις ατμόσφαιρες περιλαμβάνει και τις δηλώσεις των πρωταγωνιστών.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας αναφέρει για τα ντέρμπι πως «είναι μία κατάσταση που κάθε προπονητής και κάθε παίκτης θέλει να πάρει μέρος», ενώ ο Κώστας Σλούκας, που πέρυσι το καλοκαίρι άλλαξε στρατόπεδο και εντάχτηκε στους «πράσινους» εξηγεί πως «για να καταλάβει κανείς το συναίσθημα και την βαρύτητα τέτοιων αγώνων, πρέπει να το ζήσει, δεν περιγράφεται εύκολα».

Ο Ματίας Λεσόρ που μετά τις εμπειρίες του στο Βελιγράδι με τις κόντρα της Παρτίζαν με τον Ερυθρό Αστέρα, τώρα ζει από κοντά τα ελληνικά ντέρμπι, αυτό που έχει διακρίνει μέχρι στιγμής είναι πως «όλοι μιλάνε γι’ αυτό το παιχνίδι πολλές μέρες πριν και παντού ακούω από τους φιλάθλους μας να λένε πρέπει οπωσδήποτε να νικήσουμε τον Ολυμπιακό. Είναι πολύ σημαντικό ματς για όλους».

Από την πλευρά του ο αρχηγός των «ερυθρόλευκων», Κώστας Παπανικολάου, είπε πως «θέλουμε να προσφέρουμε το καλύτερο στους φιλάθλους μας και θέλουμε τη νίκη», ενώ ο Εργκίν Αταμάν, αποκάλυψε πως «πάντα έβλεπα τα ντέρμπι της Ελλάδας από την τηλεόραση και τώρα είμαι εδώ για να τα ζήσω. Υπάρχει μεγάλο πάθος και πολύ μεγάλη ποιότητα πλέον και από τις δύο ομάδες».

Δείτε το βίντεο: