Στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού κατέθεσε σήμερα (12/3) ο Γιάννης Αλαφούζος. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός κλήθηκε για τις δηλώσεις που έκανε στις 17 Φεβρουαρίου μετά το παιχνίδι με τη Λαμία στη Λεωφόρο. Ο Αλαφούζος φέρεται να μίλησε για τις διαχρονικές παθογένειες του ελληνικού ποδοσφαίρου ενώ έκανε λόγο για ετερόκλητες συμμαχίες ομάδων που φτάνουν σε βαθμό εξάρτησης.

Μάλιστα αυτή η ΠΑΕ φέτος προσεταιρίστηκε άλλη ομάδα, όπως ανέφερε. Ο Αλαφούζος απάντησε σε ερωτήσεις μελών της ΕΕΑ για την υπόθεση Τσιλούλη, ενώ ξεκαθάρισε ότι οποιαδήποτε έρευνα για θυγατρικές ομάδες ή σκοπιμότητες διαιτητών ανήκει αποκλειστικά στις αρμόδιες αρχές.

Υπενθυμίζουμε τις δηλώσεις που είχε κάνει ο Αλαφούζος μετά το Παναθηναϊκός – Λαμία

«Θέλω να διαμαρτυρηθώ για τη διαιτησία. Το πρωτάθλημα για να είναι αξιόπιστο πρέπει οι ομάδες να αντιμετωπίζουν τις ίδιες συνθήκες.

Έχουμε ομάδες που έχουν θυγατρικές ομάδες. Έχουμε διαιτητές οι οποίοι για οποιοδήποτε λόγο, είτε φοβούνται είτε για οτιδήποτε άλλο δεν θέλουν να σφυρίξουν εμάς. Δεν μας δίνουν ποτέ πέναλτι, γιατί οι βασικοί μας αντίπαλοι φωνάζουν ότι παίρνουμε συνέχεια πέναλτι. Σήμερα έχουμε και το άλλο που δείχνει ότι υπάρχει θέμα. Εκτός από τα αμφισβητούμενα πέναλτι αυτό που αποδεικνύει την απόλυτη προκατάληψη της διαιτησίας, είναι οι καθυστερήσεις που έδωσε. Τα 5 λεπτά καθυστερήσεων ήταν αστεία. Το λέω για την ΚΕΔ, το για λέω για όλους.

Έχουμε και τα αστεία μέτρα της κυβέρνησης. Δεν ξέρει η δεξιά τι ποιεί η αριστερά. Έχουμε τα βλακώδη μέτρα της κυβέρνησης, κερασάκι στην τούρτα, ένα άχρηστο υπουργείο που δεν ξέρει το δεξί χέρι τι κάνει το αριστερό. Δεν πάει καθόλου καλά η κατάσταση. Είναι ντροπή αυτό που συμβαίνει».