Όλο το σκηνικό της επίθεσης με μαχαίρι που δέχθηκε η 22χρονη φοιτήτρια στην Ερμού έχει καταγραφεί από κάμερα ασφαλείας καταστήματος της περιοχής.

Τρεις φωτογραφίες ντοκουμέντα από το συγκεκριμένο βίντεο παρουσίασε το MEGA και η εκπομπή Live News.

Δείτε τα στιγμιότυπα

Η φοιτήτρια και εργαζόμενη σε κατάστημα στην Ερμού, διασχίζει αμέριμνη τον δρόμο όταν δέχεται απρόκλητα και αιφνιδιαστικά την επίθεση από τον 32χονο δράστη με καταγωγή από το Ιράκ.

Ο δράστης πλησιάζει την 22χρονη κοπέλα στην συμβολή των οδών Ερμού και Φωκίωνος, βγάζει ένα μεγάλο μαχαίρι και τη μαχαιρώνει δύο φορές στην πλάτη.

Η κοπέλα τρέχει, ζητά βοήθεια και μπαίνει σε ένα κατάστημα. Ο δράστης όμως ατάραχος παραμένει στο σημείο με το μαχαίρι ακόμη στα χέρια του να στάζει αίματα. Μετά την επίθεση, προχώρησε λίγα μέτρα και στάθηκε στη μέση της Ερμού.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, κρατούσε σφικτά το μαχαίρι της επίθεσης στα χέρια του ενώ παρέμενε σε ήρεμη ψυχολογική κατάσταση μέχρι οι αστυνομικοί να του περάσουν χειροπέδες.

Μέσα σε λίγα λεπτά φτάνει η αστυνομία. Εκείνος περιμένει ατάραχος. Οι αστυνομικοί τον συλλαμβάνουν και τον μεταφέρουν στην άκρη του πεζοδρομίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης της αναίτιας επίθεσης  – που φέρεται να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα – ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς ότι πίστευε πως η κοπέλα είναι κατάσκοπος και τον παρακολουθούσε.

Η 22χρονη φοιτήτρια μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό, όπου υποβλήθηκε σε χειρουργείο, καθώς έφερε βαθιά τραύματα στο πλευρό και στον πνεύμονα. Πλέον αναρρώνει, με την Αστυνομία να συνεχίζει την έρευνα για την υπόθεση.