Νέα στοιχεία, έρχονται στο φως για την ισχυρή έκρηξη, που σημειώθηκε τα ξημερώματα  σε κάβα ποτών στην Καλλιθέα, προκαλώντας τεράστιες υλικές ζημιές τόσο στην επιχείρηση όσο  και σε παρακείμενα οχήματα.

«Η κάβα αυτή ανήκει στον ιδιοκτήτη του γνωστού νυχτερινού κέντρου που είναι στην πίσω πλευρά»

Σύμφωνα με κάτοικο της περιοχής, στο παρελθόν είχαν ξαναβάλει βόμβα στο σημείο.

Δείτε βίντεο από την έκρηξη

Η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή που αρκετοί από τους περίοικους ξύπνησαν και πανικόβλητοι βγήκαν στα μπαλκόνια τους για να δουν τι έχει συμβεί.

Δείτε βίντεο ντοκουμέντο του MEGA,από τη στιγμή της έκρηξης.

«Είχαν ξαναβάλει βόμβα»

«Η κάβα αυτή ανήκει στον ιδιοκτήτη του γνωστού νυχτερινού κέντρου που είναι στην πίσω πλευρά. Στο παρελθόν είχαν ξαναβάλει βόμβα, πριν από 8-10 χρόνια δεν θυμάμαι ακριβώς. Και είχε γίνει η ίδια ζημιά», είπε στο MEGA, κάτοικος της περιοχής.

«Έχουν σπάσει όλα τα τζάμια από το σπίτι μου και σε όλη τη γειτονιά. Ήταν πολύ δυνατή έκρηξη αφού σείστηκε η πολυκατοικία», πρόσθεσε.

Βομβαρδισμένο τοπίο

Η περιοχή μοιάζει πράγματι, με βομβαρδισμένο τοπίο καθώς η κάβα είχε καταστραφεί ολοσχερώς, ενώ υπήρχαν μεγάλες ζημιές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα και σε διαμερίσματα.

Άλλη κάτοικος της περιοχής όπου σημειώθηκε η έκρηξη, είπε:  «Δυστυχώς η βδομάδα μπήκε άσχημα για μας γιατί δεν είχα συνειδητοποιήσει τι είχε γίνει. Καθώς κοιμόμουν έσπασε το παράθυρο και γέμισα θραύσματα. Έβλεπα ανοιχτές ντουλάπες, το πατάρι έσπασε όλη η τζαμαρία και άρχισε να μυρίζει καμένο», είπε αρχικά.

«Τρέξαμε κάτω είδαμε πως όλα τα τζάμια έχουν σπάσει, ο κόσμος πηγαινοερχόταν. Άσχημες στιγμές. Θα πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε και να αντικαταστήσουμε τις ζημιές», συμπλήρωσε.

Αναζητούν τους δράστες

Επί τόπου έφτασαν ειδικοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ) της ΕΛ.ΑΣ.

Οι έρευνες αποσκοπούν στην αναζήτηση στοιχείων που θα μπορούσαν να προσδιορίσουν το είδος του εκρηκτικού μηχανισμού και να οδηγήσουν στα ίχνη των δραστών.