Μέσα σε διάστημα μίας ώρας, τα ξημερώματα, ένας διαρρήκτης παραβίασε και λήστεψε τρία καταστήματα εστίασης στην περιοχή της Κυψέλης και παρ’ όλα αυτά μέχρι αυτή την ώρα παραμένει ασύλληπτος.

Σε βίντεο-ντοκουμέντο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας ο θρασύτατος διαρρήκτης φαίνεται να εισβάλει σε ένα από τα μαγαζιά, με την ησυχία του να κινείται μέσα στον χώρο και τελικά να αφαιρεί τα χρήματα από την ταμειακή μηχανή της επιχείρησης και μετά να φεύγει σαν κύριος.

Ο νεαρός φαίνεται να πηδά στον εξωτερικό χώρο, να πλησιάζει την πόρτα του μαγαζιού, με το σφυρί να την παραβιάζει και στη συνέχεια, με απόλυτη ψυχραιμία και άνεση, να ψάχνει τη λεία του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από το συγκεκριμένο κατάστημα που απεικονίζεται στο βίντεο, η λεία του διαρρήκτη ήταν περίπου 1.500 ευρώ.

Ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, Νίκος Ρήγας, σχολίασε το γεγονός ότι ο διαρρήκτης φαίνεται να έκανε τις διαρρήξεις τη μία μετά την άλλη ανενόχλητος, εντείνοντας το αίσθημα ανασφάλειας στους πολίτες.

«Οι Αρχές εξετάζουν το βιντεοληπτικό υλικό και δεν σημαίνει ότι επειδή δεν συνελήφθη ως τώρα, ο δράστης δεν θα συλληφθεί. Το τελευταίο διάστημα έχουμε αρκετές συλλήψεις και στο κομμάτι της μικροεγκληματικότητας. Δεν υπάρχει γενικευμένο κλίμα ανασφάλειας στην κοινωνία», υπογράμμισε.